Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Πολιτική Προστασία SPOT
Drink IQ
Drink IQ
Drink IQ
Σύνδεσμοι
Ινστιτουτο Παπανικολαου

Πολιτισμός

Πιστεύουμε ότι οι δημότες, αντί να είναι θεατές των γεγονότων σε αυτή τη δύσκολη εποχή, πρέπει να ενεργοποιηθούν μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που είναι ο πρώτος θεσμός πιο κοντά στον πολίτη. Οι καιροί μας καλούν τώρα πιο έντονα να είμαστε ενήμεροι, να παλεύουμε για τον πολιτισμό στον τόπο μας.  Τα παιδιά για να ζουν χαρούμενα και να δημιουργούν έχουν ανάγκη τον πολιτισμό. Μόνο οι πολιτισμένες κοινωνίες μπορούν να γιορτάζουν, να διεκδικούν, να απολαμβάνουν.

Στον Δήμο ΚύμηςΑλιβερίου όλοι μαζί θα βάλουμε τον πήχη για τον πολιτισμό ακόμη ψηλότερα. Με την ενεργή συμμετοχή όλων , μέσα από την προσωπική ευχαρίστηση της δημιουργίας αλλά και την διεκδίκηση της πρωτιάς σε θέματα πολιτισμού , θα δώσουμε στον τόπο μας την αίγλη που του αξίζει. Τα αριστεία που δικαιούμαστε είναι πολλά και πρέπει να τα κερδίσουμε μέσα από την κοινή προσπάθεια Δήμου και Δημοτών. Ο πολιτισμός αποτελεί μια ιδιαίτερη διάσταση της ζωής στο Δήμο Κύμης- Αλιβερίου  και υποστηρίζεται ενεργά, τόσο από τον Δήμο, όσο και από ένα πλούσιο δίκτυο πολιτιστικών φορέων. Το ενδιαφέρον των κατοίκων για τις τέχνες και τα γράμματα έχει οδηγήσει στην καθιέρωση θεσμών αλλά και στη συνεχή ανανέωση των ερεθισμάτων που αναζητά το φιλοπρόοδο πνεύμα του. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός από εποχικές πολιτιστικές εκδηλώσεις πραγματοποιείται κάθε χρόνο, χειμώνα και καλοκαίρι σε ολόκληρο το Δήμο.

Κέντρα

Η λειτουργία ενός Πολιτιστικού – Πνευματικού κέντρου, απαιτεί εκτός από κέφι και μεράκι για δημιουργία και ένα κτίριο για εγκατάσταση. Τα παλιά σχολεία – φορτωμένα με αναμνήσεις και χαμόγελα χρόνων-   ήταν η λύση , που μας βόηθησε να δημιουργήσουμε τόσα κύτταρα πολιτισμού. Σιγά σιγά , το ένα μετά το άλλο τα παλιά σχολεία μετατρέπονταν σε στέκια για την νεολαία και όχι μόνο.

Δεμερούτειο Πνευματικό Κέντρο

Πνευματικό Κέντρο Ενορίας

Κέντρο Νεότητας Πλατάνας

Πνευματικό Κέντρο Ταξιαρχών

ΙΝΤΕΡΝΕΤ Καφέ Κύμης

Πολιτιστικές ομάδες του Δήμου

Χορός

Θέατρο

Μουσική

Χορωδία

Πολιτιστικοί σύλλογοι

Ενότητα Αυλώνος

Ενότητα Δυστίων

Ενότητα Κονιστρών

Ενότητα Κύμης

Ενότητα Ταμυναίων

Ανάδειξη Συντήρηση Πολιτιστικής κληρονομιάς

Παναγιά Οξυλίθου

Άγιος Νικόλαος Οξυλίθου

Ανάπλαση Κύμης

Ανάπλαση & ανάδειξη μονοπατιών-ποδηλατοδρόμου Ενότητα Κύμης

Ο Δήμος τιμά και τιμάται

Βραβεύσεις από το Δήμο

Ημέρες μνήμης:

Ιωάννης Βελισσαρίου

Αδελφοί Χαρτσά

Μάχη στη Λαμπούσα

Επέτειος 30 Εκτελεσθέντων

Αδελφοποιήσεις

Bacoli (Νάπολη Ιταλίας)

Ραφήνα