Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Πολιτική Προστασία SPOT
Drink IQ
Drink IQ
Drink IQ
Σύνδεσμοι
Ινστιτουτο Παπανικολαου

Παραλίες

Άγιοι Απόστολοι – Πετριές

Παραθαλάσσιο χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά γύρω από το γραφικό λιμάνι. Πρωτοκατοικήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από Πετριώτες ψαράδες. Οι Αγιοι Απόστολοι διαθέτουν έναν από τους μεγαλύτερους αλιευτικούς στόλους της Ελλάδος με γρι-γρι, ανεμότρατες και καϊκια που εφοδιάζουν τις ταβέρνες του χωριού με άφθονα αλιεύματα.

Η ευρύτερη περιοχή γύρω από τους Αγίους Αποστόλους, διαθέτει όμορφους ορμίσκους με υπέροχες αμμουδερές παραλίες, όπως το Γάρδο, το Κλιμάκι και την Λιανή Αμμος. Τέλος, οι Αγιοι Απόστολοι αποτελούν μια ενδιαφέρουσα πρόταση για ήσυχες, οικογενειακές διακοπές.

Άγιος Δημήτριος

Η παραλία του Αγίου Δημητρίου είναι μια μαγευτική παραλία ,  που βρέχεται από Αιγαίο. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα, η θάλασσα βαθαίνει γρήγορα ενώ στο βυθό υπάρχουν πολύ μικρά λευκά βότσαλα. Στην παραλία κοντά στη θάλασσα υπάρχουν μικρά λευκά βότσαλα, ενώ νωρίτερα όσο απομακρύνεστε από τη θάλασσα υπάρχει χοντρή άμμος. Η παραλία είναι μικρή και προτιμάται για κάμπινγκ, ενώ δε θα βρείτε ούτε ταβέρνες ούτε κάποιο μέρος για να διανυκτερεύσετε. Η πρόσβαση είναι σχετικά δύσκολη διότι υπάρχει ένας χωματόδρομος (περίπου 2km) μέχρι την παραλία, καθώς επίσης λίγο πριν φτάσετε στην παραλία θα πρέπει να περάσετε από ένα μικρό ποταμάκι (αυτό γίνεται και με συμβατικό αυτοκίνητο, όχι απαραίτητα με 4×4). Το ποταμάκι αυτό καταλήγει σε μια πολύ μικρή λιμνούλα με βατραχάκια που τελειώνει εκεί ακριβώς όπου αρχίζει η παραλία.

Άγιος Μερκούριος

Η παραλία του Αγίου Μερκουρίου, κάτω από το χωριό της Οκτωνιάς. Η παραλία είναι φυσική συνέχεια της παραλίας της Μουρτερής και καταλήγει στον γνωστό βράχο με όνομα «Κεφάλα» λόγω της εμφάνισης του.

Ακτή Νηρέως

Σύγχρονος παραθαλάσσιος οικισμός στον νότιο Ευβοϊκό, στη διαδρομή Αμάρυνθος-Αλιβέρι. Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά, πάνω από την ομώνυμη παραλία. Γύρω από την παραλία της Ακτής Νηρέως υπάρχουν διάφοροι γραφικοί ορμίσκοι.

Στην αρχαιότητα, φέρεται να λατρευόταν εδώ ο Νηρέας, θαλάσσια θεότητα, προγενέστερη του Ποσειδώνα. Ήταν αυτός που είπε στον Πάρη της καταστρεπτικές συνέπειες που θα είχε η αρπαγή της Ωραίας Ελένης για την πόλη του, ενώ αυτός ήταν που έδειξε στον Ηρακλή τον δρόμο για τον κήπο των εσπερίδων. Ήταν παντρεμένος με την Ωκεανίδα Δωρίς και είχε 50 κόρες, της Νηριήδες.

Αλιβέρι – Κάραβος

Η παραλία του Αλιβερίου που ονομάζεται Κάραβος αποτελεί ουσιαστικά το λιμάνι του Αλιβερίου. Η παραλία είναι αρκετά γραφική και ενδείκνυται κυρίως για να κάνετε τη βόλτα σας καθώς είναι γεμάτη καφετέριες και ταβέρνες, Ωστόσο αν θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας υπάρχει μια μικρή παραλία προς τα δεξιά του λιμανιού με άμμο μέσα κι έξω από τη θάλασσα.

Παραλίες Βιτάλων

Η παραλία του Τσιλάρου απέχει από τον κεντρικό δρόμο περίπου 5 χμ. και ο δρόμος είναι ομαλός χωματόδρομος. Είναι πανέμορφη παραλία με άσπρο βότσαλο και γαλαζοπράσινα πεντακάθαρα νερά. Οι κατάφυτες πλαγιές του βουνού φτάνουν ως το κύμα. Η παραλία έχει βόρειο προσανατολισμό και το χειμώνα η μανία του Αιγαίου πλημμυρίζει την παραλία, φτάνοντας το νερό πολλές φορές ως τον δρόμο και τα λιγοστά σπιτάκια . Σπαρμένα βράχια στην αμμουδιά αλλά και στη θάλασσα, χωρίζουν της ακτή σε μικρότερες απομονωμένες παραλίες, όπως αυτή του Καλαμιού. Προσφέρουν τη σκιά τους στους κολυμβητές, ρομαντικές βαρκάδες και ευχάριστες προκλήσεις.

Η  παραλία του Θαψά βρίσκεται μετά από αυτήν  του Τσιλάρου. Είναι πολύ κλειστός κόλπος με προσανατολισμό προς τη Δύση και έχει άσπρο ψιλό βότσαλο. Είναι ήρεμος και δεν επηρεάζεται από κανένα άνεμο. Η καθαρή Θάλασσα, το πράσινο τοπίο τα πολλά ψάρια που μπορεί εύκολα κάποιος να πιάσει, υπόσχονται στον επισκέπτη αξέχαστες διακοπές.

Καλάμι

Πρόκειται για την πιθανόν, πιο όμορφη παραλία της Εύβοιας. Παρθένα παραλία με ψιλό βότσαλο, πεντακάθαρα νερά και τον χαρακτηριστικό βράχο στη μέση. Βρίσκεται 14 χλμ ανατολικά από το Αυλωνάρι. Τα τελευταία 4 χλμ είναι βατός χωματόδρομος. Επίσης υπάρχει σχετικά δύσβατο , κατηφορικό μονοπάτι 15′.

Κάλαμος

Η παραλία Κάλαμος είναι μια πανέμορφη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και λευκή άμμο που βρέχεται από το Αιγαίο. Υπάρχουν δύο μικρές διαδοχικές παραλίες, υπάρχουν δηλαδή δύο κολπίσκοι που χωρίζονται από ένα βράχο. Η πρώτη παραλία ονομάζεται από τους ντόπιους «Καλή» γιατί συνήθως είναι πιο ήρεμα τα νερά, ενώ η δεύετερη ονομάζεται «Κακιά» γιατι συνήθως είναι πιο «αγριεμένα » τα νερά. Στην πρώτη παραλία θα βρείτε μερικές καφετέριες και ταβέρνες ενώ η δεύτερη που απέχει μόλις μερικά μέτρα από την πρώτη προτιμάται κυρίως για σκηνές ελεύθερου κάμπινγκ. Η θάλασσα βαθαίνει σχετικά απότομα στα πρώτα βήματα και υπάρχει χοντρή λευκή άμμος και στην πλαζ αλλά και μέσα στη θάλασσα.
Εάν θελήσετε να διανυκτερεύσετε στην περιοχή υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Κορασίδα

Η παραλία Kορασίδα είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα που μοιάζουν σαν κουφέτα και κρυστάλλινα, γαλαζοπράσινα νερά (αποτελεί τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας). Η παραλία αυτή είναι μία από τις γραφικότερες της Ελλάδος μαζί με του Καλάμου. Διακρίνονται για την σπάνια γεωγραφική τους θέση και τη γραφικότητα τους.

Στην τοποθεσία Χωνευτικό αναβλύζει νερό χωνευτικό. Η πηγή που υπάρχει στην τοποθεσία αυτή είναι ιαματική και το νερό της θεραπεύει στομαχικές και νεφρικές παθήσεις.

Στην περιοχή Τσιπλογιάννη ( περιοχή με άφθονο φυσικό χαλίκι ), υπάρχουν τα ανεκμετάλλευτα και αδιαμόρφωτα σπήλαια , το ομώνυμο σπήλαιο Τσιπλογιάννη και το σπήλαιο Χάσκζα (η ονομασία αυτή σημαίνει ανοιχτή οπή, στόμα).

Στην παραλία εισχωρεί μέσα στην θάλασσα ένας μικρός λόφος με αποτέλεσμα να σχηματίζονται δύο μικροί κόλποι, του Τραχήλου και του Αγ. Ιωάννου , με λευκή άμμο. Στις παραλίες αυτές ο συνδυασμός της άγριας βλάστησης και των διάφανων γαλαζοπράσινων νερών τους κάνει την τοποθεσία μαγευτική.

Κόσκινα

Χωριό με παραδοσιακό χρώμα. Σε κοντινή απόσταση από το χωριό είναι η παραλία των Κοσκίνων, η Αλμυρίχη ή Αλμυρίκι. Η παραλία ονομάζεται επίσης και Αγιος Νικόλαος, χάρη στο ξωκλήσι του Αγίου που βρίσκεται εδώ. Εντυπωσιακοί σχηματισμοί πέτρας, τα γαλαζοπράσινα νερά του Αιγαίου και η άγρια, ερημική ομορφιά του τοπίου, συνθέτουν μια μοναδική εικόνα.

Μουρτερή

Η παραλία Μουρτερής είναι μια μεγάλη σε μήκος παραλία με άμμο και βότσαλα στην ακτή και βότσαλα στο βυθό. Κατά μήκος της παραλίας υπάρχουν μερικές ταβέρνες και καφετέριες. Παραλία ιδιαίτερα καθαρή όπως όλες οι παραλίες που βρέχονται από το Αιγαίο.

Μπούφαλον

Παραθαλάσσιος οικισμός, χτισμένος στο μύχο απάνεμου όρμου του νότιου Ευβοϊκού Κόλπου. Ο οικισμός είναι γνωστός και ως Πόρτο Μπούφαλο. Αποτελεί μια από τις γραφικότερες γωνιές της νότιας Εύβοιας. Απέναντι από τον κόλπο του Μπούφαλο υπάρχει το ομώνυμο νησάκι Στο λιμανάκι του Πόρτο Μπούφαλο δένουν αλιευτικά και εκδρομικά σκάφη.

Κοντά στον οικισμό λειτουργεί το εκτροφείο-καταφύγιο θηραμάτων «Ilanga». Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εκτρέφονται άγρια ζώα, όπως ελάφια, αγριογούρουνα, στρουθοκάμηλοι κ.α.

Σε απόσταση 4,5 χιλιόμετρων από το Μπούφαλο, βρίσκεται η γραφική παραλία των Συκιών του Γέρου. Βρίσκεται σε απάνεμο κόλπο. Οι λιγοστές εξοχικές κατοικίες συνθέτουν την ερημική εικόνα της παραλίας.

Παραλία Ζαράκων

Μια πανέμορφη αμμουδιά με κυματοθραύστη ώστε να απολαμβάνεται το μπάνιο σας σε ήρεμη παραλία. Τα γαλαζοπράσινα νερά της παραλίας δένουν αρμονικά με το τραχύ ανάγλυφο. Η θάλασσα, λόγω κυματοθραύστη είναι, σχεδόν πάντα ήρεμη.

Παραλία Κύμης

Η παραλία της Κύμης είναι ουσιαστικά το λιμάνι της Κύμης, από το οποίο μπορείτε να επιβιβαστείτε στο φέρρυ-μπόουτ για Σκύρο. Επίσης είναι γεμάτη με ταβέρνες που φημίζονται για το καλό φαγητό που διαθέτουν, καφετέριες και ουζερί. Οργανωμένη πλαζ δεν υπάρχει, ωστόσο μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας στις κοντινές παραλίες.

Παραλία Σουτσίνι

Η παραλία Σουτσίνι είναι μια παραλία που βρίσκεται λίγο πιο βόρεια από την παραλία της Κύμης. Στην ακτή αλλά και στο βυθό υπάρχουν βότσαλα. Ακόμα και όταν η παραλία του Στομίου και της Κύμης έχουν πολύ κύμα, η παραλία Σουτσίνι έχει αρκετά ήρεμα νερά λόγω του μικρού κόλπου στον οποίο βρίσκεται. Συγκεντρώνει αρκετό κόσμο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και πολλοί προτιμούν να απολαύσουν τον καφέ τους στο beach bar που βρίσκεται στην ακτή.

Παραλία Μετοχίου

Το μετόχι είναι ένα όμορφο ορεινό χωριό, χτισμένο αμφιθεατρικά ανάμεσα σε δυο βουνοκορφές. Η περιοχή έχει πυκνή βλάστηση, με πλατάνια και τρεχούμενα νερά, και τη ρεματιά που καταλήγει στη παραλία Μετοχίου.

Η παραλία του Μετοχίου είναι μια πανέμορφη αμμουδερή παραλία. Τα πλατάνια της ρεματιάς φτάνουν μέχρι τη παραλία, προσφέροντας σε ελεύθερους κατασκηνωτές την πολύτιμη δροσιά τους. Σε κοντινή απόσταση από το Μετόχι, προς τα βόρεια, είναι η παραλία της Χιλιαδούς.

Πλατάνα

Η Πλατάνα, επίνειο της Ανω Ποταμιάς, είναι ένας γραφικός παραθαλάσσιος οικισμός με παραδοσιακό χρώμα, υπέροχη παραλία και μεζεδοπωλεία. Βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Κύμη (3 χλμ).

Η παραλία της είναι με άμμο και μαζεύει αρκετούς παραθεριστές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πέτρινο γεφύρι πάνω από τη ρεματιά Σκοτεινή, που εκβάλει εδώ.

Στόμιο

Η παραλία Στόμιο Οξύλιθου είναι γεμάτη βότσαλα και μέσα και έξω από τη θάλασσα. Πολύ καθαρή παραλία όπως όλες όσες βρέχονται από το Αιγαίο, ωστόσο μπορεί συχνά να έχει κύμα. Κατά μήκος της παραλίας (πάνω από το δρόμο) υπάρχουν ταβέρνες καφετέριες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.