Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Συναινετικό το κλίμα της πρώτης συνεδρίασης του ΔΣ του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011


Σε συναινετικό κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του νέου Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, που προήλθε από τις Δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου και την συνένωση των πέντε Δήμων, με την εφαρμογή του νόμου «Καλλικράτη».

Η συνεδρίαση διεξήχθη στην αίθουσα των συνεδριάσεων ΔΣ  του Δημαρχείου στο Αλιβέρι και ήταν παρόντα και τα τριάντα τρία μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς επίσης πολλά μέλη τοπικών συμβουλίων, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης, και αρκετοί δημότες.

Επικράτησε ενωτικό και συναινετικό κλίμα από όλες τις πλευρές με την χαρακτηριστική δήλωση του Δημάρχου Κύμης ότι η συμπολίτευση θα υποστηρίξει και θα ψηφίσει ανεπιφύλακτα όλες τις υποψηφιότητες της αντιπολίτευσης στα διάφορα αξιώματα του Δήμου. Στη συνέχεια η αντιπολίτευση, αποσύρθηκε και μετά ολιγόλεπτη  μυστική συνεδρίασή της επανήλθε και με ομόφωνη πρόταση της υποστήριξε την υποψηφιότητα κοινών υποψηφίων της στα διάφορα όργανα του Δήμου.

Η ψηφοφορία για τη ανάδειξη των οργάνων του Δήμου ήταν μυστική και διεξήχθη άψογα υπό την προεδρία της προέδρου  του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κύμης, Αρετής Μπάτσα.

Το αποτέλεσμα των διαδοχικών και διαφορετικών ψηφοφοριών  ήταν το εξής:

- Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου εκλέχθηκε ύστερα από πρόταση του Δημάρχου,  ο Δημοτικός Σύμβουλος της συμπολίτευσης  κος Αγγελος Ποθητάκης, με 20 ψήφους υπέρ και 13 λευκά.

-Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εκλέχθηκε, ύστερα από πρόταση των μελών της αντιπολίτευσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, μέλος του συνδυασμού  «Πολίτες της Αυτοδιοίκησης», Σκεμπές Ιωάννης, με 32 ψήφους υπέρ και ένα λευκό.

-Γραμματέας εκλέχθηκε, με την ίδια διαδικασία, ο Δημοτικός Σύμβουλος από την ελάσσονα αντιπολίτευση, μέλος του συνδυασμού  «Δυναμική Πορεία», Μπάνος Νικόλαος, με 31 ψήφους υπέρ και 2 λευκά.

Στις ψηφοφορίες που διενεργήθηκαν ο επικεφαλής του συνδυασμού  «Λαϊκή Συσπείρωση» Μιχαήλ Κωνσταντίνος δήλωσε ότι θα μετέχει της ψηφοφορίας με λευκό ψηφοδέλτιο.

Στη συνέχεια ανάλαβαν το προεδρείο της συνεδρίασης οι νεοεκλεγέντες Ποθητάκης Αγγελος, Σκεμπές Ιωάννης και Μπάνος Νικόλαος και συνεχίστηκε με τον ίδιο συναινετικό τρόπο η ψηφοφορία των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.

- Στην  Οικονομική Επιτροπή εκλέχθηκαν ως μέλη, με ομόφωνη απόφαση, δηλαδή 32 υπέρ και  ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, από την συμπολίτευση οι Κιούσης Νικόλαος, Κόκκος Ιωάννης, Μπότης Νικόλαος, Παππάς Βασίλειος και Στουπή Ελένη και από την αντιπολίτευση οι Βαρδακώστας Θεόδωρος, Κούκης Ιωάννης και Σιαγιάννης Ιωάννης. Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν ως μέλη με ομόφωνη απόφαση, 32 υπέρ και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, από την συμπολίτευση οι Μπάτσα Αρετή, Καραγιάννη Θεοδώρα και από την αντιπολίτευση οι Σκεμπές Ιωάννης και Φραγγούλης Δημήτριος.

- Στην επιτροπή Ποιότητας Ζωής εκλέχθηκαν ως μέλη με ομόφωνη απόφαση, 32 υπέρ και ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, από την συμπολίτευση οι Βλάχος Αναστάσιος, Μπάτσα Αρετή, Ντόβολης Βασίλειος, Ρήγας Μιχαήλ και Παπαϊωάνου Ιωάννης  και από την αντιπολίτευση οι Μπενάκης Γιάννης, Χουλιαράς Ευάγγελος και  Κότσαρης Γεώργιος. Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν με ομόφωνη απόφαση,  από την συμπολίτευση οι Σκουλαρίκης Κωνσταντίνος, Μάγκρας Δημήτριος και Κουιμιτζή Αικατερίνη και από την αντιπολίτευση οι Βαρδακώστας Θεόδωρος και  Μιχαήλ Κώστας.

Ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας από τον Δήμαρχο.

Στην έναρξη της συνεδρίασης μίλησε ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου  Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος ευχήθηκε προς όλους καλή χρονιά και με υγεία, ζήτησε  πολύ δουλειά για να μπορέσει η Δημοτική αρχή να ανταποκριθεί στις αυξημένες ευθύνες ενός δύσκολου Δήμου με 47 κοινότητες και 111 οικισμούς και απηύθυνε προς όλους έκκληση για την δημιουργία συναινετικού κλίματος. Είπε ότι το τρίπτυχο της λειτουργίας του Δήμου θα είναι δουλειά – συνεργασία – αποτελεσματικότητα με τον απόλυτο σεβασμό του κάθε πολίτη.  Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Σιαγιάννης Ιωάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην τελετή της ορκωμοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου και σχολίασε ότι η διοργάνωση δεν ήταν άψογη. Ο Δήμαρχος αντέκρουσε τις παρατηρήσεις και υπογράμμισε ότι η οργάνωση ήταν άρτια και κατά γενική ομολογία προκάλεσε άριστες εντυπώσεις στο πλήθος των δημοτών που παρακολούθησε την εκδήλωση. Εκεί το θέμα έκλεισε, δίνοντας τη θέση στις διαδικασίες για τις ψηφοφορίες που ακολούθησαν.

Μετά την λήξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου συνεδρίασε το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αλιβερίου και τα μέλη τα οποία μετά από ψηφοφορία εξέλεξαν πρόεδρο για την πρώτη διετία τον Κατσαμάγκο Γεώργιο και αντιπρόεδρο την Θεοδώρα Τζάνη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συνεδρίασε στην Κύμη το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης και τα μέλη τα μετά από ψηφοφορία εξέλεξαν πρόεδρο για την πρώτη διετία τον Μαργέλη Αγγελή και αντιπρόεδρο τον Γεωργίου Ηρακλή.