Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή στην «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ»

Δημοσιεύθηκε την Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ο Δήμαρχος Κύμης- Αλιβερίου, Σύμφωνα με το Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α 87) άρθρο 76 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης — Πρόγραμμα Καλλικράτης» θεσμοθετείται στο Δήμο μας η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης.

Στην Επιτροπή αυτή, η οποία είναι όργανο με συμβουλευτικές αρμοδιότητες, συμμετέχουν εκπρόσωποι των φορέων της τοπικής κοινωνίας όπως:

• Τοπικοί εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι και οργανώσεις
• Επιστημονικοί Σύλλογοι και Φορείς

• Τοπικές οργανώσεις εργαζομένων και εργοδοτών

• Εργαζόμενοι στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού
• Ενώσεις και Σύλλογοι Γονέων

• Αθλητικοί και Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Φορείς

• Εθελοντικές Οργανώσεις και Κινήσεις Πολιτών

• Εκπρόσωποι των Τοπικών Συμβουλίων Νέων

• Δημότες

Ο συνολικός αριθμός των μελών της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου, σύμφωνα με το  νόμο μπορεί  είναι από 25 έως 50 μέλη και σε ποσοστό 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών των εκπροσώπων φορέων ορίζονται επί πλέον μέλη, μετά από κλήρωση, δημότες εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους καθώς και όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης:

α) γνωμοδοτεί στο δημοτικό συμβούλιο σχετικά με τα αναπτυξιακά προγράμματα και τα προγράμματα δράσης του Δήμου, το επιχειρησιακό πρόγραμμα και το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου,

β) γνωμοδοτεί για θέματα γενικότερου τοπικού ενδιαφέροντος που παραπέμπονται σε αυτή από το δημοτικό συμβούλιο ή τον δήμαρχο,

γ) εξετάζει τα τοπικά προβλήματα και τις αναπτυξιακές δυνατότητες του Δήμου και διατυπώνει γνώμη για την επίλυση των  προβλημάτων και την αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών,

δ) δύναται να διατυπώνει παρατηρήσεις επί του περιεχομένου των κανονιστικού χαρακτήρα αποφάσεων οι οποίες εκδίδονται σύμφωνα με το άρθρο 79 του Δ.Κ.Κ.

Η δημοτική επιτροπή διαβούλευσης συνεδριάζει δημόσια, μετά από πρόσκληση του προέδρου της, υποχρεωτικά μία φορά τον χρόνο, πριν την σύνταξη του προϋπολογισμού και του ετήσιου προγράμματος δράσης και τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες για άλλα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση.

Παρακαλούνται όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης να εκφράσουν εγγράφως την επιθυμία τους το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 25/2/2011 στη Γραμματεία του Δημοτικού Συμβουλίου στον  ισόγειο του Δημαρχείου (οδός Κων. Μπακόλα αρ. 30 Αρμόδιος υπάλληλος: κα  Τόλια τηλ. 2223029820

Η συγκρότηση της επιτροπής θα γίνει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/2/2011, η απόφαση του οποίου λαμβάνεται με πλειοψηφία των δύο τρίτων (2/3) των μελών του.

Όλες οι υποψηφιότητες πρέπει να περιλαμβάνουν απαραίτητα σύντομα στοιχεία βιογραφικού, καθώς και στοιχεία επικοινωνίας (τηλέφωνο, διεύθυνση, e-mail). Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι υπερβαίνουν τον αριθμό που θα καθορίσει στην αρχή της συνεδρίασης το ΔΣ, θα διενεργηθεί δημόσια κλήρωση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατά τη διαδικασία ορισμού της εν λόγω επιτροπής.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ