Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Συνάντηση του Δημάρχου Κύμης-Αλιβερίου με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας

Δημοσιεύθηκε την Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά με τον νέο Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κλέαρχο Περγαντά, στην Λαμία.

Η συνάντηση έγινε σε κλίμα αμοιβαίας εκτίμησης, εγκαρδιότητας και συνεργασίας και σκοπό είχε την ενημέρωση και την προώθηση της επίλυσης μιας σειράς σημαντικών θεμάτων που σε αυτή τη φάση απασχολούν ιδιαίτερα τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Η  πρώτη εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση αφορούσε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος όπως  η πρόοδος των ενταγμένων και των υπό ένταξη έργων του Δήμου Κύμης- Αλιβερίου στο ΕΣΠΑ.

Ειδικότερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στα εξής κρίσιμα ζητήματα :

  • Την διαχείριση των σκουπιδιών στην Νότια Εύβοια και τον βέλτιστο τρόπο για την αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού προβλήματος  .

  • Την αντιστήριξη  του Παραλιακού δρόμου στο Στόμιο Οξυλίθου ώστε να μην υπάρξουν και άλλα τραγικά φαινόμενα, αφού οι κατολισθήσεις συνεχίζονται.

  • Την ένταξη στο ΕΣΠΑ υπαρχουσών εγκεκριμένων μελετών κατασκευής βιολογικών καθαρισμών. Στην Κύμη (παραλιακών Οικισμών), στο Αυλωνάρι κτλ.
  • Την ένταξη στο ΕΣΠΑ της ολοκληρωμένης μελέτης, του έργου για την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου Κύμης.

  • Την μελέτη για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού και δικτύων αποχέτευσης στην Δημοτική Ενότητα Αλιβερίου.

Η συνάντηση έκλεισε με την διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη κ. Περγαντά προς τον Δήμαρχο κ. Θωμά ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα ασχοληθούν με τα θέματα και θα δρομολογήσουν την επίλυσή τους.