Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Μικροπολιτικά τρικ, κίβδηλες και διάτρητες τοποθετήσεις από τον κ. Σαγιάννη

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

κ. Σιαγιάννη,

Η ενασχόληση με τα κοινά απαιτεί σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια. Επαφή με τον κόσμο και όχι έπαρση. Έργα και όχι λόγια. Και πάνω απ’ όλα απαιτεί ειλικρίνεια. Με τα επικοινωνιακά τρικ για τη μάχη των εντυπώσεων και τα παιχνιδίσματα με λόγια, λέξεις και φράσεις σε γραπτά κείμενα, δεν  παράγεται  έργο. Η μάχη για την ουσία και όχι για την εικόνα, είναι το ζητούμενο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και αυτό βέβαια αφορά και την ελάσσονα αντιπολίτευση του Δήμου μας, την οποία εκπροσωπείτε.

Ως επικεφαλής του συνδυασμού «Ενεργοί Δημότες»  σε ανακοίνωση σας,  μας κατηγορείτε γράφοντας: « Παρότι δεν έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα…». Εμείς όμως σας απαντάμε: Μπορεί να μην είμαστε φωστήρες και Πρωτευουσιάνοι, είμαστε όμως μια Δημοτική αρχή που επικοινωνεί με τον κόσμο της Επαρχίας, πράττει τα δυνατόν περισσότερα στον απαιτούμενο χρόνο και προσπαθεί να απαντά ει δυνατόν σε όλα. Γι αυτό κ. Σιαγιάννη, όπως πολύ καλά γνωρίζετε η Ένορκη Διοικητική Εξέταση, επί οικονομικών θεμάτων όπως και η Απογραφή και για τους πέντε πρώην Δήμους ολοκληρώνονται, παρά το μικρό χρονικό διάστημα, όπως ακριβώς άλλωστε είχαμε δεσμευτεί ότι θα πράξουμε και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα πορίσματα  τις επόμενες   μέρες, μόλις μας παραδοθούν, θα δοθούν στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε τα καθ’ ύλην αρμόδια όργανα να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία. Και εκεί, βεβαίως, θα καταγραφεί και θα κριθεί για άλλη μια φορά η στάση του καθενός μας.

Όπως  επίσης, θα δοθούν στην δημοσιότητα για να ενημερωθούν πλήρως όλοι οι συμπολίτες μας.

Όσον αφορά το θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ουδέποτε αρνηθήκαμε ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη της ΔΕΣΦΑ βάλτωναν αναξιοποίητα, λόγω έλλειψης συνεννόησης με το ΚΤΕΛ Εύβοιας, από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Και ότι βέβαια, ήρθε η ώρα να αξιοποιηθούν από τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειες της νέας Δημοτικής Αρχής του νέου μας Δήμου.

Τέλος, χαιρόμαστε που η ιστοσελίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου , μια από τις πρώτες Πανελλαδικά , στα πλαίσια του «Καλλικράτη»,  έτυχε της προσοχής σας. Έστω και για αρνητικά σχόλια. Να σας πούμε όμως, ότι πριν αρχίζετε να εξανίσταστε στο διαδίκτυο,  καλό είναι να ρωτάτε. Αφού δεν ρωτήσατε εσείς να ρωτήσουμε εμείς: Έστειλε κάποιος συνδυασμός – σύλλογος ή φορέας του Δήμου κάτι και αρνηθήκαμε να το αναρτήσουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου; Προφανώς ο συνδυασμός σας προτιμά τις εκτός Δήμου ιστοσελίδες.

Και μία κοινή ίσως διαπίστωση:

Ο καταιγισμός ανακοινώσεων από την μεριά σας ξεκίνησε επακριβώς από την επομένη των δημοσιευμάτων περί αργίας Δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου μας.

Τυχαίο, δεν νομίζουμε!

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου

Δημήτρης Γ. Θωμάς