Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» κατάγγειλαν στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ότι από το 2004 τους οφείλουν δεδουλευμένες αποδοχές. Οι οφειλές αυτές προέρχονται από τη διαχείριση του Καποδιστριακού Δήμου Ταμυναίων και περιήλθαν στον Καλλικρατικό Δήμο Κύμης-Αλιβερίου.

Οι οφειλόμενες αποδοχές φτάνουν έως το ποσό των 21302 €.

Από τη 10ετια του 1980, που ξεκίνησαν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις άλλαξε και η πολιτική κοινωνικής προστασίας στον προσανατολισμό και το περιεχόμενο της.

Μειώθηκαν σταδιακά οι κρατικές κοινωνικές παροχές και αντικαταστάθηκαν από διάφορα επιδοτούμενα προγράμματα.

Διαμορφώθηκαν προγράμματα που αποσκοπούν στην στοιχειώδη διαχείριση κοινωνικών – υγειονομικών αναγκών και προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί από την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού, τις μεταβολές στη νοσηρότητα του αλλά και τη σταδιακή αλλαγή του τύπου της οικογένειας, σαν αποτέλεσμα της εντεινόμενης εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Αυτά τα προγράμματα τα διαμόρφωσαν έτσι, ώστε να αξιοποιούνται στην ιδεολογική και πολιτική ενσωμάτωση – αποπροσανατολισμό των εργαζομένων και ειδικά των γυναικών από τις πραγματικές αιτίες και τους υπεύθυνους για τα λαϊκά προβλήματα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ κατανοεί και συμπαραστέκεται στη διεκδίκηση των εργαζομένων καλώντας τους να αγωνιστούν με τους άλλους εργαζόμενους του Δήμου για μια πολιτική με κρατικές και δωρεάν υπηρεσίες κοινωνικής και ιατρικής φροντίδας στο σπίτι, σύγχρονες και χωρίς καμιά επιβάρυνση των πασχόντων. Με επαρκείς υποδομές, καλό εξοπλισμό και φυσικά την απαραίτητη επιστημονική στήριξη και στελέχωση.

Πυρήνας αυτής της δραστηριότητας θα είναι το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου και το Νοσοκομείο Κύμης, που θα συνεργάζονται με κάθε πρόσφορο κοινωνικό Φορέα, χωρίς κανένα περιθώριο κερδοσκοπίας.

Πιο συγκεκριμένα βάζουμε τα ζητήματα:

1/ Να γίνει καταγραφή των αναγκών για βοήθεια στο σπίτι από το Δήμο και τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας.

2/ Κρατικής χρηματοδότησης για να συνεχιστεί το συγκεκριμένο κοινωνικό έργο μέσα από κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, που θα προσλαμβάνουν τους εργαζόμενους του προγράμματος βοήθεια στο σπίτι με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

3/ Δημιουργίας δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών κατ’ οίκον νοσηλείας σε κέντρα υγείας με κρατική χρηματοδότηση. Εκεί να ενταχθούν οι υγειονομικοί που δουλεύουν σήμερα στα προγράμματα.