Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Συνάντηση με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Με επιστολή της η Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Κύμης και Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Κύμης – Αλιβερίου κάλεσε το Σάββατο 26 Μαρτίου, στην αίθουσα Δημοτικών Συμβουλίων του Αυλωναρίου, σε μια πρώτη συνάντηση τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής, προκειμένου να γνωριστούν και να σχεδιάσουν από κοινού τις πολιτιστικές δράσεις του τόπου.

Η Αντιδήμαρχος ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για τις προτεραιότητες του Δήμου σε σχέση με την ανάδειξη των πολιτιστικών στοιχείων του, τονίζοντας την έως σήμερα δραστηριότητα του Δήμου Κύμης στον τομέα του πολιτισμού.  Αναφέρθηκε επιγραμματικά στη δημιουργία θεατρικής ομάδας, τμημάτων παραδοσιακών χορών, στη συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, στη δημιουργία έντυπου και ηλεκτρονικών μέσων προβολής της περιοχής μας αλλά και θεματικών εκδηλώσεων.

Η κα Μπάτσα επεσήμανε ότι στην προσπάθεια ανάδειξης, προβολής και διατήρησης των πολιτιστικών στοιχείων και χαρακτηριστικών της περιοχής, η συμβολή των πολιτιστικών φορέων στην ανάπτυξη σχετικών δράσεων θα είναι σημαντική και η συνδρομή του Δήμου δεδομένη.

Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος της νεοσυσταθείσας κοινωφελούς επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου, κ. Βασίλης Ντόβολης και κα Δέσποινα Δροσάτου. Ο κ. Ντόβολης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αυτής της συνάντησης, στη σπουδαιότητα της ύπαρξης και δραστηριότητας των πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι, ο καθένας στον τόπο του αλλά και όλοι μαζί στο σύνολο του Δήμου, συντελούν στην – απαραίτητη μέσα στις σημερινές συνθήκες – διατήρηση και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος. Παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αυλώνος κ. Μιχάλης Ρήγας, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Άγγελος Ποθητάκης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ανταποκρίθηκαν θερμά στην πρόσκληση αυτή, που τους απευθύνθηκε για πρώτη φορά από δημοτική αρχή, όπως επεσήμαναν οι ίδιοι, και συμμετείχαν στον διάλογο που ακολούθησε, παρουσιάζοντας τις δραστηριότητές τους και κατέθεσαν τους προβληματισμούς, τις προτάσεις τους, ενώ θεώρησαν αυτή τη συνάντηση θετικό πρώτο βήμα για την περαιτέρω συνεργασία και υποστήριξή τους από τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου.

Της συγκέντρωσης είχε προηγηθεί η αποστολή ερωτηματολογίου στους συλλόγους προκειμένου να γίνουν γνωστά τα στοιχεία αλλά και οι προτεραιότητες που θέτει ο καθένας στην περιοχή του, να προσδιοριστούν οι εκδηλώσεις και οι δράσεις τους, προκειμένου να εξετάσει ο Δήμος τις δυνατότητες που έχει για υποστήριξη, όπως επίσης και για την έγκαιρη προβολή τους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.