Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Έγγραφο προς την Υπουργό Παιδείας για την μετακίνηση μαθητών με το Κ.Τ.Ε.Λ.

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

   Από σήμερα, Δευτέρα 2 Μαΐου 2011, το ΚΤΕΛ του Νομού Ευβοίας, το οποίο έχει σύμβαση με την πρώην Νομαρχία Ευβοίας για τη μεταφορά των μαθητών στα σχολεία, δηλώνει ότι αδυνατεί να συνεχίσει διότι η Νομαρχία δεν έχει εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις της.

   Αποτέλεσμα της ολιγωρίας από πλευράς της Νομαρχίας είναι, το ΚΤΕΛ να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις δικές του υποχρεώσεις (πληρωμές οδηγών, πετρελαίου, συμβάσεις ΤΑΞΙ ) και οι γονείς καλούνται κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και του δύσκολου οικογενειακού προγραμματισμού να μεταφέρουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο σχολείο. 

   Κυρία Υπουργέ, δεν αγνοούμε την οικονομική κρίση που έχει χτυπήσει τη χώρα μας. Δεν είναι δυνατόν όμως, να πληρώσει την κρίση η παιδεία και τα παιδιά μας. Ο Νομός Ευβοίας είναι ένας απ’ τους πιο παραμελημένους Νομούς της Ελλάδας με μεγάλη ανεργία με ορεινές, δυσπρόσιτες, μειονεκτικές περιοχές και επικίνδυνο οδικό δίκτυο. Η μεταφορά τω παιδιών, με τους γονείς τους κάτω απ’ την πίεση του χρόνου να μεταβούν και στη δική τους εργασία εγκυμονεί κίνδυνο για την ασφάλεια των παιδιών και τα καύσιμα για τη μεταφορά τους θα επιβαρύνουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό που ήδη βρίσκεται υπό κατάρρευση.

   Δηλώνουμε με σαφήνεια πως στηρίζουμε την απολύτως λογική απαίτηση του ΚΤΕΛ να πάρει τα χρήματα που η Νομαρχία έχει την υποχρέωση να δώσει.

   Κυρία Υπουργέ, πιέστε να δοθούν εγκαίρως τα χρήματα και μην αφήνετε τη μεταφορά των παιδιών μας σε γονείς, παππούδες, συγγενείς, φίλους και γείτονες. Μην αφήνετε τα παιδιά μας να ταλαιπωρούνται και να κινδυνεύουν στους δρόμους. Κρατήστε την Παιδεία στο ύψος που της αρμόζει.

   Παρακαλούμε, όπως προβείτε σε άμεση παρέμβαση και να δώσετε λύση.

                                   Με τιμή και πίστη

                                στην ευαισθησία σας

          Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

                              ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ