Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Αστήρικτη και προσβλητική η πρόταση υποβάθμισης του Νοσοκομείου Κύμης

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Η πρόταση της Επιτροπής του Καθηγητή Λιαρόπουλου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο για την υποβάθμισή του Νοσοκομείου της Κύμης : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, σε  κέντρο Υγείας εκτός από ανεδαφική, είναι και περιφρονητική απέναντι  στον παγκόσμιο ευεργέτη Γεώργιο Παπανικολάου.

Το Νοσοκομείο Κύμης ιδρύθηκε το 1964 και εξυπηρετεί επί σειρά ετών, τους κατοίκους των πρώην Δήμων Κύμης, Κονιστρών, Αυλώνος (κατά ένα μέρος), αλλά και της Νήσου Σκύρου. Στο Νοσοκομείο της Κύμης υπάγονται και τα Αγροτικά Ιατρεία Μετοχίου, Βιτάλου, Οξυλίθου, Κονιστρών, Μακρυχωρίου, Βρύσης και το Πολυδύναμο Ιατρείο Σκύρου.

Η πεποίθηση  μας είναι ότι οι προτάσεις αυτές είναι το λιγότερο άστοχες έως ανεδαφικές,   διότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους δύο βασικές παραμέτρους.  Πρώτον το κακό οδικό δίκτυο, το δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  που κάνει δυσχερέστατες τις διακομιδές  εκτάκτων περιστατικών που επιβάλλουν άμεση θεραπευτική αντιμετώπιση  και δεύτερον την εξυπηρέτηση, όχι μόνο της Κύμης και της ευρύτερης περιοχής  αλλά και της Νήσου Σκύρου!! Να σημειωθεί δε ότι πρόκειται και για τουριστικές περιοχές.

Στο Νοσοκομείο Κύμης εκτός των άλλων λειτουργεί και οργανωμένη μονάδα Τεχνητού Νεφρού.

Το Νοσοκομείο Κύμης, λόγω των αποστάσεων και των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, αυτό που χρειάζεται είναι αναβάθμιση και επέκταση, τα οποία μόνο με διοικητική αυτοτέλεια, αυτονομία, σωστές αποφάσεις και σωστές επιλογές μπορεί να επιτευχθούν.

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, θα συζητήσει το θέμα του Νοσοκομείου της Κύμης, ως έκτακτο στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Αλιβέρι  (οδός Κ. Μπακόλα), την  17 του μηνός  Μαίου  2011, ημέρα Τρίτη και ώρα  20:00, ώστε να εξεταστούν οι προσφορότεροι τρόποι αντίδρασης  προκειμένου να αντιληφθούν στα κέντρα λήψης των αποφάσεων ότι δεν μπορεί να υποβαθμίζεται περαιτέρω μια περιοχή που ήδη πλήττεται από τεράστια προβλήματα.

Η Δημόσια Υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό και η εύκολη και άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας αποτελεί στόχο και μέλημα κάθε πολιτισμένης κοινωνίας και κάθε σύγχρονης πολιτείας.

Το Νοσοκομείο Κύμης  αποτελεί για την περιοχή μοχλό ανάπτυξης και προόδου. Δεν μπορεί μια προτεινόμενη τροπολογία να μηδενίζει τις ανάγκες μιας περιοχής και την προσφορά του Κυμαίου  ευεργέτη της ανθρωπότητας ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!