Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Έγγραφο προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΕΝΩΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΥΜΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

(ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1936)  Μητ. Ανανία  22,  ΚΥΜΗ ΕΥΒΟΙΑΣ  τηλ –  φαξ 222202449

Προς

Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας, Γενικό Περιφερειάρχη Ευβοίας, Δήμαρχο Κύμης Αλιβερίου, Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου, Βουλευτές Ευβοίας.

20-4-2011

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας για την αποδυνάμωση του Αστυνομικού Τμήματος Κύμης η οποία έχει άμεσες συνέπεια στην οικονομική ευμάρεια και τον κοινωνικό ιστό της πόλης μας. Πιο συγκεκριμένα καθημερινά αντιμετωπίζουμε πλήθος ληστειών και αλλεπάλληλες παραβιάσεις του οικογενειακού ασύλου από εγκληματικά στοιχεία (αλλοδαπά και ημεδαπά) που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή μας. Αξίζει να ση μειωθεί ότι το περασμένο καλοκαίρι δεκάδες νοικοκυριά και καταστήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο αδίστακτων διαρρηκτών. Ο αδίστακτος χαρακτήρας τους αποδείχθηκε από τη χρήση επικίνδυνων ψυκτικών σπρέι, σπάζοντας κλειδαριές και με αναισθησιογόνα σπρέι κοίμιζαν τα θύματά τους αρπάζοντας περιουσίες. Η δράση τους ξεκινούσε τα μεσάνυχτα και διαρκούσε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Πολλοί έμεναν ξάγρυπνοι για να μπορέσουν να διαφυλάξουν την περιουσία τους, αλλά και την σωματική ακεραιότητα αυτών και των οικογενειών τους. Με το φως της ημέρας μετρούσαμε πάνω από τέσσερις διαρρήξεις καθημερινά στη Κύμη και στην ευρύτερη περιοχή.

Ενόψει της επερχόμενης θερινής περιόδου θα αντιμετωπίσουμε πάλι το ίδιο φαινόμενο, δεδομένου ότι η οικονομική κρίση και η ανέχεια οδηγούν τους ανθρώπους σε τέτοιου είδους ενέργειες ανεξαρτήτου εθνικότητας, Από πλευράς μας, διατηρούμε ακέραια την πεποίθηση ότι θα υπάρξουν και πάλι τέτοιου είδους κρούσματα, ενώ θα πρέπει να ληφθεί επιπλέον υπόψη η έντονη τουριστική κίνηση του λιμένα Κύμης, ο οποίος συνδέει ακτοπλοϊκώς την Εύβοια με τις Βόρειες Σποράδες.

Επισημαίνεται ότι το Α. Τ. Κύμης, η αρμοδιότητα του οποίου καλύπτει περιοχή δεκατριών χιλιάδων κατοίκων, διέθετε αστυνομικό προσωπικό 15 ατόμων το οποίο κατόπιν συνταξιοδοτήσεων αποδυναμώθηκε σε 6 άτομα δίχως αναπλήρωση των κενών θέσεων. Η αποδυνάμωση αυτή έχει άμεσες συνέπειας στην ασφάλεια της περιοχής μας. Στο σημείο αυτό οφείλουμε να. τονίσουμε την πολύτιμη υπερπροσφορά του εναπομείναντος προσωπικού, οι οποίοι με αλτρουισμό και αυταπάρνηση αντεπεξέρχονται στο δύσκολο έργο τους. Επίσης γνωρίζουμε ότι από τα τρία περιπολικά οχήματα του Α. Τ. Κύμης βρίσκεται σε λειτουργία μόνο το ένα καθόσον τα λοιπά δύο, λόγω μηχανικών βλαβών, έχουν καταστεί μη λειτουργικά.

Τέλος τονίζουμε την ιδιαίτερη γεωμορφολογία της περιοχής μας, η οποία με την ύπαρξη πολλών Δημοτικών Διαμερισμάτων, αγροτεμαχίων και περιφερειακών οδών καθιστά ακόμη πιο δύσκολο τον αστυνομικό έλεγχο αυτής ενώ συνάμα η έλλειψη αστυνομικού προσωπικού διευκολύνει την εγκληματική δράση.

Υπό το φως των ανωτέρω, αιτούμεθα την άμεση ανάληψη ενεργειών από μέρους σας για την έγκαιρη κάλυψη των κενών θέσεων αστυνομικού προσωπικού του Α.Τ. Κύμης και εάν είναι δυνατό την ενίσχυσή του καθώς και την ταχεία επισκευή των δυο ανενεργών περιπολικών οχημάτων.

Θεωρούμε ότι η ασφάλεια των πολιτών της περιοχής μας και η προστασία της προσωπικής τους περιουσίας αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά όχι μόνο το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αλλά και τους λοιπούς φορείς των οποίων την ενεργό ουσιαστική και έμπρακτη υποστήριξη επιζητούμε.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση μας επί των εξελίξεων του θέματος.