Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ψήφισμα για το δρόμο Στόμιο-Πλατάνα

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, μετά από Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συγκεντρωθήκαμε σήμερα στο κέντρο «Φάρος» στη θέση Στόμιο, προκειμένου να γίνει ενημέρωση-συζήτηση για το πολύπαθο δρόμο του Στομίου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν : ο Βουλευτής κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο , κ. Μπιλάλης, εκπρόσωπος του Βουλευτή κ. Μαρκόπουλου, ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου κ. Μαυρογιώργης, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Γκάβαλης και κ. Στουπής, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων Κύμης, Κονιστρών και Αυλωναρίου, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, και πλήθος πολιτών, που ξεπέρασαν σε αριθμό κάθε πρόβλεψη.

Κατόπιν ενημέρωσης, τοποθετήσεων και διαλόγου, ομόφωνα αποφασίσθηκε το πιο κάτω ψήφισμα:

  • Να εξευρεθούν – εξασφαλιστούν άμεσα από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αρμοδιότητες της οποίας είναι ο δρόμος, οι πόροι (987.000 €) και να δημοπρατηθεί άμεσα η μελέτη της ΥΑΣ, όπως εγκρίθηκε από το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, για να προστατευθεί ο δρόμος στο «δύσκολο» σημείο του, όπου εξακολουθούν να λαμβάνουν χώρα καταπτώσεις βράχων.

Τυχόν  συμπληρώσεις που απαιτούνται στη μελέτη αυτή, να γίνουν άμεσα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την ΥΑΣ.

  • Να προωθηθούν οι ενέργειες εκείνες που θα συνδράμουν στην ολοκλήρωση της μελέτης που έχει αναθέσει η Αντιπεριφέρεια Στερεάς Ελλάδας και αφορά την προστασία του δρόμου, στο σύνολό του, σε μήκος 2,5 χιλιομέτρων.
  • Καλούμε στη σύσκεψη της επόμενης Τρίτης να λάβουν υπόψη τους οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες, εκτός των άλλων και την  λαϊκή βούληση της ευρύτερης περιοχής, όπως αυτή εκφράστηκε μέσα και από την σημερινή συγκέντρωση και να δρομολογήσουν τα όσα αναφέρονται πιο πάνω.
  • Δηλώνουμε ότι το θέμα αυτό είναι για εμάς ζήτημα ζωής και δεν μπορούμε να υπομένουμε άλλες καθυστερήσεις και παλινωδίες από καμία αρμόδια υπηρεσία.

Σε κλίμα υπευθυνότητας και σύνεσης, το θέμα μπορεί να λυθεί στη σύσκεψη της Τρίτης, 10 Μαΐου 2011, που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.