Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

•ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΝΕΕΣ ΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                                              22/6/11

 ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΕΧΕΙ ΝΕΕΣ ΠΛΩΤΕΣ ΕΞΕΔΡΕΣ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΕΣ.

  • Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ.

Στις 11/5/2011 ο Λιμενάρχης Αλιβερίου είχε δημοσίως δεσμευθεί ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα για να δοθεί άμεση λύση, προκειμένου ο Ν.Ο. Αλιβερίου να μπορέσει και πάλι να λειτουργήσει κανονικά στην παραλία της Ανθούπολης στο Αλιβέρι.

Η παραπάνω δέσμευση έλαβε χώρα στην αίθουσα συνεδριάσωεων στο Αλιβέρι, παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου, Δημ. Συμβούλων, εκπροσώπων του Λιμενικού Ταμείου, μελών του Δ.Σ. και προπονητών του Ν.Ο.Α.  Στη σύσκεψη αυτή συζητήθηκε το μείζον πρόβλημα που προέκυψε μετά την βίαιη και αιφνιδιαστική αποξήλωση των παλαιών εξεδρών, που υπήρχαν επί πολλά χρόνια στο λιμάνι του Καράβου από το Λιμενική Αρχή Αλιβερίου.

Από την ημέρα εκείνη και μετά ο Δήμος  και ο Δήμαρχος προσωπικά σε συνεργασία με το Δ.Σ του ΝΟΑκαι τους γονείς των αθλητών, προέβησαν σε μια σειρά άμεσων ενεργειών, που είχαν ως στόχο:

  • να κατασκευαστούν οι νέες πλωτές εξέδρες και τα παρελκόμενά τους , προκειμένου αυτές να σταθεροποιηθούν στην επιφάνεια της θάλασσας,
  • να παρθεί η σχετική έγγραφη έγκριση από τη ΔΕΗγια την ελεύθερη διέλευση των μελών του ΝΟΑ από την ιδιοκτησία της, ώστε αυτοί να μπορούν να προσεγγίζουν την παραλία της Ανθούπολης. 

Σε χρόνο ρεκόρ όλα αυτά έγιναν πράξη προκειμένου ο ΝΟΑ να μην χάσει τη φετινή αγωνιστική περίοδο και να προετοιμαστεί-προπονηθεί απρόσκοπτα ώστε να συμμετάσχει και φέτος στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτής θάλασσας που πραγματοποιείται όπως κάθε χρόνο, αρχές του Σεπτέμβρη. 

Δυστυχώς όμως την Τρίτη 21/6/11 η Λιμενική Αρχή Αλιβερίου, «ξεχνώντας» τις δεσμεύσεις της και μετά–όπως η ίδια δήλωσε- από ανώνυμη πρωινή καταγγελία και επώνυμη απογευματινή (από τον εργαζόμενο της ΔΕΗ Γεώργιο Παπαδιόχο), προσπάθησε να εμποδίσει τη ρίψη των πλωτών εξεδρών στη θάλασσα.  Μετά την καθοριστική παρέμβαση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, όπως επίσης και του Αντιδημάρχου κ. Κιούση, του Προέδρου του Δημ.Συμβουλίου κ. Ποθητάκη, της Δημ. Συμβούλου κας Στουπή, του Προέδρου της Δημ. Κοινότητας  Αλιβερίου κ. Κατσαμάγκου, αλλά και των  μελών-γονέων του Ν.Ο.Α. που παρευρίσκοντο,  η ρίψη των εξεδρών επετεύχθη. 

Από σήμερα λοιπόν ο ΝΟΑ έχει και πάλι νέες πλωτές εξέδρες για τις προπονητικές του ανάγκες.

Δύο λοιπόν πλωτές εξέδρες διαστάσεων 12 μέτρων μήκους και 3 μέτρων πλάτους, με 3 αγκυροβόλια η κάθε μία, θεωρήθηκαν μέγιστη αυθαιρεσία και προκάλεσαν την έκδοση εισαγγελικής παραγγελίας για να οδηγηθεί ο Δήμαρχος στο αυτόφωρο!  Πλωτές εγκαταστάσεις τις οποίες θα μπορέσουν και πάλι να αθληθούν 200 παιδιά και να συνεχίσουν απρόσκοπτα την επιτυχημένη 50χρονη πορεία του ιστορικού Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου, που τόσες περγαμηνές έχει να επιδείξει και που με τόση ζέση έχει αγκαλιαστεί από τους γονείς των παιδιών.

Το «έγκλημα» λοιπόν του Δημάρχου αφορά στο ότι δεν στέρησε από την νεολαία του Αλιβερίου, το δικαίωμα άθλησης για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί, μέχρι την έκδοση των σχετικών χρονοβόρωναδειοδοτήσεων, για τις οποίες είχαν ήδη υποβληθεί οι σχετικές αιτήσεις.

Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι οι γνωστοί-άγνωστοι του Αλιβερίου (μια χούφτα άνθρωποι πλέον οι οποίοι συνεχώς ξεσκεπάζονται και απομονώνονται) που αποτελούσαν εδώ και χρόνια το κατεστημένο και την τροχοπέδη αυτής της πόλης, κρύβονται για άλλη μια φορά πίσω απ΄όλες αυτές τις ενέργειες και μεθοδεύσεις.  Χθεςόμως δέχθηκαν ένα ακόμη καίριο και σοβαρό πλήγμαΕίχανμέχρι τώρα συνηθίσει σε μια αναποτελεσματική και άνευρη δημοτική αρχή.

Σήμερα όμως έχουν απέναντί τους μια δημοτική αρχή αποφασισμένη να παράξει έργο, που επιδιώκει να έχει πάντα δίπλα της, να ενεργοποιεί  αλλά και να στηρίζειμε πράξεις και όχι με λόγια, την τοπική κοινωνία.

Oι καταγγελίες που προκάλεσαν τη δίωξη του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά αποτελούν γι΄αυτόν έναν τίτλο τιμής.

Είναι τα εύσημα για μια δημοτική αρχή η οποία θα συνεχίσει δυναμικά μαζί με τους κατοίκους να διεκδικεί το καλύτερο για τον τόπο μας. Τέτοιες ενέργειες την δυναμώνουν και την  πεισμώνουν ακόμη  περισσότερο για τη συνέχεια.

Σας καλούμε την Πέμπτη 23 Ιουνίου και ώρα 7:30μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίουστο Αλιβέρι, όπου εκτάκτως θα συζητηθούν τα θέματα που προέκυψαν με τη λειτουργία του Ναυτικού Ομίλου Αλιβερίου.

 

                                                            ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΘΩΜΑΣ

                                                ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ