Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ιωάννης Βελισσαρίου : Ο Ήρωας των Ηρώων

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, η προγραμματισμένη   εκδήλωση στο Λόφο του Προφήτη Ηλία στην Κύμη προς τιμήν του Ήρωα των Ηρώων Ιωάννη Βελισσαρίου.

Την εκδήλωση οργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, η Σχολή Πεζικού, ο Σύλλογος των εν Αττική Κυμαίων, η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Ευβοίας. Την εκδήλωση παρουσίασε  η κ. Ελένη Γιάνναρη.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου κ. Δημήτριος Θωμάς, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι,  Σύμβουλοι τοπικών Κοινοτήτων, τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, μεγάλος αριθμός από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών υπό τον Πρόεδρο της Ένωσης και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής.

Τον πανηγυρικό εκφώνησε η κ. ΚομπορόζουΝία, ενώ τον ύμνο του Ήρωα, καθώς και άλλα τραγούδια απέδωσε η χορωδία των πρώην προσκόπων Χαλκίδας.

Κατά ομολογία των παρευρισκομένων η φετινή εκδήλωση ήταν αναβαθμισμένη και άρτια οργανωμένη.

Η απελευθέρωση της Εύβοιας

Πραγματοποιήθηκαν στην Κύμη οι εκδηλώσεις 4 & 5 Ιουνίου 2011 για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της Εύβοιας από τον τουρκικό ζυγό. Οι εκδηλώσεις οργανώθηκαν από την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, τον Δήμο Κύμης – Αλιβερίου, την Πανευβοϊκή Ομοσπονδία Ελλάδας και τον Σύλλογο των εν Αττική Κυμαίων.

και περιελάμβαναν:

-το Σάββατο 4 Ιουνίου σε αίθουσα του Γηροκομείου Κύμης ομιλία για την Κύμη κατά την Επανάσταση του 1821, από τον Υποστράτηγο ε.α Άγγελο Μαργέλη, Αντιπρόεδρο του Συλλόγου των ενΑττική Κυμαίων και παρουσίαση τηςχορωδίαςΔυστίων καθώς και των χορευτικών συγκροτημάτων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και του Συλλόγου απανταχού Αγιοργητών  οι » ΖΟΡΜΠΑΔΕΣ «. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κκ Σεραφείμ, ο Βουλευτής κ. Συμεών Κεδίκογλου, ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβέρίου κ. Δημήτριος Θωμάς, ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ Ναύαρχος ε.α. κ. Νικόλαος Παππάς, Κυμαίος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, τοπικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου, που χειροκρότησε τους προαναφερθέντες κατά τους σύντομους χαιρετισμούς τους, τον ομιλητή αλλά ιδιαίτερα την χορωδία και τα χορευτικά συγκροτήματα.

- την Κυριακή 5 Ιουνίου  πρααγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Κύμης και εκφώνησε τον πανηγυρικό ο Πρόεδρος της Πανευβοϊκής Ομοσπονδίας Ελλάδας κ. Τζάνος Ορφανός. Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της Κύμης και πραγματοποιήθηκε κατάθεση  στεφάνων.

Ακολούθησε η ρίψη στεφάνων στην θάλασσα , στο λιμάνι της Κύμης για τον Αφανή Ναύτη.