Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Εκοιμήθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών, συμπατριώτης μας κ.κ. Διονύσιος

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Εκοιμήθη χθες Κυριακή 17 Ιουλίου ο Μητροπολίτης Χίου Διονύσιος σε ηλικία 84 ετών, ο οποίος τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ των Αθηνών.

 Ο μακαριστός Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών Διονύσιος (Μπαϊρακτάρης), γεννήθηκε στους Καλημεριάνους, (Οικισμός «Μαχαλάς» ή «Γραμματικιάνοι») Κύμης Ευβοίας. Σπούδασε θεολογία και νομικά. Το πτυχίο της Θεολογίας έλαβε το 1956. Μετά ταύτα παρακολούθησε Νομικά. Χειροτονήθηκε Διάκονος, το 1952, και υπηρέτησε, επί οκταετία, ως Αρχιδιάκονος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών. Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε το 1960. Υπηρέτησε στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού (1960 – 1978), όπου και δίδαξε σε παραγωγικές Σχολές Υπαξιωματικών Πόρου και Ναυστάθμου Σαλαμίνας, και στη συνέχεια κατέλαβε τη θέση του Γενικού Διευθυντή Θρησκευτικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μητροπολίτης Χίου εξελέγη την 6η Νοεμβρίου 1979, χειροτονήθηκε σε Επίσκοπο την 11η Νοεμβρίου (Επέτειο των Ελευθεριών της Χίου) και ενθρονίστηκε την 16η  Δεκεμβρίου 1979.Η εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών θα ψαλεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Χίου την Τρίτη 19 Ιουλίου και ώρα 12.00 προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.  Σύσσωμος ο κόσμος της περιοχής  αλλά και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  καταθέτουν τη δύσκολη τούτη ώρα,  τη βαθιά τους οδύνη και θλίψη, για την απώλεια του μακαριστού Μητροπολίτη, συμπατριώτη μας κκ. Διονυσίου.