Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Θετική εξέλιξη, αλλά και αρκετές επιφυλάξεις για το δρόμο στο Στόμιο.

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                               ΑΛΙΒΕΡΙ 6-7-2011

Θετική εξέλιξη, αλλά και αρκετές επιφυλάξεις

 για το δρόμο στο Στόμιο

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο στη Χαλκίδα, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος  Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρης Θωμάς τη Δευτέρα 4 Ιουλίου.

Κύριος λόγος για την παρουσία του   ήταν  η : « Έγκριση μελέτης εφαρμογής άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση καταπτώσεων – κατολισθήσεων επί της δημοτικής οδού Στόμιο – διασταύρωση με ε.ο. 8 (Οξύλιθος – Πλατάνα), στην περιοχή από ΧΘ 0+650 έως ΧΘ 1+000» που εκπονείται από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Η μελέτη για την οριστική επίλυση του προβλήματος σε μήκος 350μ. προβλέπει δύο στάδια. Σύμφωνα με το Α’ στάδιο της μελέτης  προϋπολογισμού 2.800.000 ευρώ προβλέπονται να κατασκευαστούν τα απαιτούμενα έργα για την ανάσχεση των καταπτώσεων στο πρανές, με την κατασκευή  πασαλομπήξεων, επί των οποίων θα εδραιωθεί τοιχίο αντιστήριξης με ειδικό συρματόπλεγμα στην στέψη του. Εάν το πρόβλημα δεν αντιμετωπισθεί, στο επόμενο Β΄ στάδιο  η μελέτη προβλέπει την κατασκευή τεχνητού τούνελ (κατ-εντ-κάβερ). Ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 €!!

Ο Αντιπεφερειάρχης κ. Μπουραντάς δεσμεύτηκε ότι θα εξασφαλιστούν τα χρήματα (2.800.000€) και θα δημοπρατηθεί – υλοποιηθεί άμεσα το έργο. Δέσμευση όμως, (σε σχέση με τα χρήματα), την οποία απέφυγε να υιοθετήσει από τη μεριά του ο Περιφερειάρχης κ. Περγαντάς.

Ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας το δαπανηρό και κατ’ επέκταση αβέβαιο και χρονοβόρο  του Α΄ Σταδίου,  διατύπωσε τις επιφυλάξεις του για την δυνατότητα άμεσης χρηματοδότησης για την κατασκευή του έργου. Έθεσε δε και την δυνατότητα κατασκευής αντίστοιχου τοιχίου αντιστήριξης εδραζομένου επί του σταθερού φυσικού εδάφους, όπως και η σχετική μελέτη της ΥΑΣ προβλέπει, πολύ μικρότερου προϋπολογισμού της τάξεως των 350.000 €.

Εξέφρασε πάντως  την ικανοποίηση του για την θετική εξέλιξη και την δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη για την άμεση δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου. Εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή τη φορά οι εξαγγελίες θα γίνουν πράξεις.