Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Παρουσιάστηκε η ιστορία του Κοινοτικού Καταστήματος Οκτωνιάς

Δημοσιεύθηκε την Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Την Κυριακή 26 Ιουνίου, στο κτίριο Κατσικάβελου στην Οκτωνιά, παρουσιάστηκε η ιστορία του Κοινοτικού Καταστήματος Οκτωνιάς , εργασία που επιμελήθηκε η πρ.δημοτική σύμβουλος Ελένη Λαγού-Τσερόλα.

Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε τον κόσμο να προσέλθει για να γνωρίσει ή να θυμηθεί τους παλιούς κοινοτάρχες και το έργο που προσέφερε ο καθένας στο όμορφο χωριό τους.

Η κα Λαγού-Τσερόλα, στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στο πέρασμα αυτών των ανθρώπων και το αποτύπωμά τους :

«…   Αυτό το έργο δεν έχει στόχο να αποτελέσει μόνο μία μουσειακή έκθεση. Αντίθετα, θεωρώ ότι αυτοί οι άνθρωποι και το έργο τους είναι στη πραγματικότητα μια παρακαταθήκη για μας και τις νεότερες γενιές που έρχονται.

Όλα αυτά θα παραμείνουν εδώ, στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του κτιρίου “Κατσικάβελου “, με την ευθύνη και τη φροντίδα του Δήμου, για όλους εμάς, για τα παιδιά μας, τους φίλους μας, τους εκάστοτε επισκέπτες.

Μια μικρή κιβωτός της ιστορίας μας. Μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, ένα σχολείο για όλους μας.

………………………………………………………………………………

Η ιστορία ενός τόπου είναι συνυφασμένη με την ιστορία των ανθρώπων του. Στην προκειμένη  περίπτωση ανθρώπων που δεν διεκδίκησαν την εξουσία για προσωπικά οφέλη, αλλά με στόχο να δώσουν τον εαυτό τους για την ανάπτυξη και τη προκοπή του τόπου μας

Την εκδήλωση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Ρήγας Μιχάλης που εξήρε την αποτελεσματική και επίπονη  εργασία της κας Λαγού-Τσερόλα.

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρης Θωμάς, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους ενεργούς Οκτωνιάτες, που, με στόχο την ανάδειξη των πλεονεκτημάτων του τόπου τους,  κατορθώνουν να παρουσιάσουν σημαντικό έργο είτε με τη δημιουργία συλλόγων είτε με την προσωπική τους συνεισφορά, όπως η παρουσίαση της ιστορίας του Κοινοτικού Καταστήματος Οκτωνιάς, που σήμερα εγκαινιάζουμε.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Ποθητάκης, αναφέρθηκε στην μάχιμη πλευρά των Οκτωνιατών κυρίως στην εφαρμογή του Καποδίστρια, αναδεικνύοντας έτσι την αξία των αγώνων που οφείλουμε να δίνουμε, ανεξάρτητα αν το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα το επιθυμητό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Αντιδήμαρχος και υπ.Πολιτισμού κα Μπάτσα-Θωμά Αρετή, δημοτικοί σύμβουλοι και πολύς κόσμος ενώ η καθηγήτρια κα Πέλυ Εξαδάκτυλου επένδυσε μουσικά την παρουσίαση.