Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Πολιτική Προστασία SPOT
Drink IQ
Drink IQ
Drink IQ
Σύνδεσμοι
Ινστιτουτο Παπανικολαου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ σε θέματα «ΕΘΙΣΜΟΥ» των Εφήβων στο Διαδίκτυο.

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΥΓΕΙΑΣ σε θέματα «ΕΘΙΣΜΟΥ» των Εφήβων  στο Διαδίκτυο.

 

Το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ σας γνωστοποιεί ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών μέσω της Μονάδας Εφηβικής Υγείας τη Β΄ Παιδιατρικής κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Κ.Ε.Κ του  Ε.Κ.Π.Α θα υλοποιήσει το έργο  ¨ ΑΡΙΑΔΝΗ¨ : Πρόγραμμα Κατάρτισης Επαγγελματιών Ψυχικής Υγείας για το φαινόμενο του «εθισμού» των εφήβων στο διαδίκτυο καθώς και για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά και οι έφηβοι από την ανεξέλεγκτη χρήση του διαδικτύου.»

 

Το συγκεκριμένο έργο αφορά την κατάρτιση των επιστημόνων υγείας όπως ιατροί , ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί , σύμβουλοι ψυχικής υγείας, κ.α δια ζώσης όσο και με τη χρήση καινοτόμων μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e- learning) καθώς και με την υλοποίηση πρακτικής άσκησης συνολικής διάρκειας  85 ωρών. Η κατάρτιση θα αφορά συνολικά 1.000 επιστήμονες σε όλη την επικράτεια και θα υλοποιείται σε τμήματα των 25 ατόμων. Ο χρόνος διάρκειας της εκπαίδευσης για κάθε τμήμα θα είναι 2 μήνες. Το πρόγραμμα κατάρτισης ξεκινά τον Οκτώβριο του 2011 και η ολοκλήρωση των τελευταίων τμημάτων είναι τον Μάρτιο του 2013.

Μετά το πέρας της κατάρτισης οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το ΚΕΠ  του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας http/elearn.elke.uoa.gr/ariadni

Επιπλέον πληροφορίες δίδονται στο τηλ.210-74773310 και στο email:help@youth-health.gr.

Για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα , θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για το συγκεκριμένο έργο μπορείτε να απευθυνθείτε και στο Site του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας – www.ddy.gr-  όπου έχει αναρτηθεί η απόφαση της πρόσκλησης.