Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Πολιτική Προστασία SPOT
Drink IQ
Drink IQ
Drink IQ
Σύνδεσμοι
Ινστιτουτο Παπανικολαου

Στο ζενίθ τα Πολιτιστικά δρώμενα στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου …και έπεται συνέχεια

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου σε έντονους ρυθμούς, εστιασμένες αυτόν τον καιρό στο Αλιβέρι  ενόψει της και της επερχόμενης τοπικής εορτής της Αγ. Μαρίνας.

 

Στις 10 Ιουλίου οι εκατοντάδες θεατές που κατέκλυσαν το 1ο Δημοτικό  Σχολείο Αλιβερίου παρακολούθησαν τις χορευτικές δεξιοτεχνίες των παιδιών του Γυμναστηρίου «Βιοκίνηση» στο μπαλέτο αλλά και σε ρυθμούς Ηip-Hopκαι RNB.Την έναρξη έκανε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς επιχείρησης Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου κ. Ντόβολης Βασίλης, ενώ την εκδήλωση  τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ.Δημήτρης Θωμάς, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Κιούσης και Δημοτικοί Σύμβουλοι.

Η 11η Ιουλίου ήταν βραδιά αφιερωμένη στον εκλιπόντα και πολυαγαπημένο ηθοποιό Θανάση Βέγγο.  Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με την κινηματογραφική λέσχη «Παρέμβαση», με συντονιστές τους κ.κ. Νεάκη και Μπατσακούτσα.

Θεατές.

Ιδιαίτερη χαρά και τιμή, κατά γενική ομολογία, ήταν η παρουσία του σκηνοθέτη κ. Παντελή Βούλγαρη , ο οποίος μάλιστα αναφέρθηκε στη ζωή και το έργο του Θανάση Βέγγου αλλά και σε προσωπικές τους στιγμές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ» που προβλήθηκε.

Αναμνηστικά δώρα προσέφεραν στο σκηνοθέτη Παντελή  Βούλγαρη, ο πρ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κ.Ντόβολης ο οποίος επέδωσε  εικαστικό έργο του κ. Ρέτσα του οποίου και ήταν δωρεά καθώς και η Αντιδήμαρχος και υπ.Πολιτισμού κα Μπάτσα-Θωμά Αρετή.

 

 
 

Βραβεύσεις μαθητών.

Η τρίτη

στη σειρά εκδήλωση την Τρίτη 12 Ιουλίου, ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη.  Παρουσιάστηκε η βιογραφία και το έργο του Οδυσσέα Ελύτη σε μια άρτια εναρμόνιση εικόνας, ήχου και λόγου. Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η αντιπρόεδρος της Κοιν. Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Δήμου, ιστορικός κα Δροσάτου Δέσποινα, η φιλόλογος κα Κακαβά, η μουσικός κα Πέλλη Εξαδάκτυλου,  η ηχολήπτης κα Ζωή Μπατσακούτσα και η καθηγήτρια κα Φωτεινή Μαρίνου.

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Θωμάς αναφέρθηκε λιτά αλλά περιεκτικά όπως θα ταίριαζε στο νομπελίστα ποιητή, στην πολυσχιδή προσφορά του. Κι έκλεισε με τα χαρακτηριστικά λόγια του Οδυσσέα Ελύτη  : «Τη μοίρα του ήλιου δεν θα μας την πει κανείς.  Τη μοίρα του ήλιου θα την πούμε μόνοι μας».

Το χορευτικό συγκρότημα του Άη Γιάννη.

Το χορευτικό συγκρότημα της Κύμης.

Παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος κ. Μπότης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ταμυνέων κ. Κατσαμάγκος και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Στουπή και κα Καδίτη. Η εκδήλωση επενδύθηκε μουσικά και από τη χορωδία Δυστίων σε τραγούδια του μεγάλου ποιητή και ολοκληρώθηκε με τη βράβευση αριστούχων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Αλιβερίου.