Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Μεγάλη η συμμετοχή των χορευτικών και του κόσμου στο 7ο Πανευβοϊκό Φεστιβάλ στην Κύμη

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Χορούς Κρητικούς, Θεσσαλικούς, Μακεδονικούς, Αιγαιοπελαγίτικους, Ηπειρώτικους, Μικρασιάτικους αλλά και Σαρακατσάνικους,  συμπεριελάμβανε το πρόγραμμα του διήμερου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Κύμη.

Χορευτικές ομάδες από όλη την Εύβοια (Ψαχνά, Ροβιές, Μαντούδι, Μαρμάρι, Κάρυστος, Κονίστρες, Κύμη, Ανδρονιάνοι, Βίταλα, Αγ. Ιωάννης, Αγ. Γεώργιος) αλλά και από το Κερατσίνι, με ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων σε παραδοσιακές φορεσιές απ΄όλη την Ελλάδα, ενθουσίασαν το πολυπληθές κοινό που παρακολούθησαν το 7οΠανευβοϊκό Φεστιβάλ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την εκπρόσωπο Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας κα Κομπορόζου, με την οποία ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου είχε συνδιοργανώσει την εκδήλωση, παρευρέθηκαν και ο Πρόεδρος τους Ευρωπαϊκού Οργανισμού Στρατηγικού Σχεδιασμού κ. Κολιόπουλος αλλά και εκπρόσωποι της χώρας της Κίνας, κ.κ. JinRishun Γ.Γ. καιWuTong Υπ. Δημοσίων Σχέσεων . Οι εκπρόσωποι της Κίνας ήρθαν να γνωρίσουν από κοντά την πόλη της Κύμης που με τη συμμετοχή των χορευτών της είχε πάρει το 1ο βραβείο στο Πεκίνο το 2007 και επιπλέον η κουμιώτικη φορεσιά κοσμεί από τη φετινή χρονιά, το Παγκόσμιο Μουσείο Ιστορίας του Πεκίνου.

Στην παρουσίαση της εκδήλωσης και τις δύο βραδιές, η Αντιδήμαρχος και Υπ. Πολιτισμού κα Μπάτσα-Θωμά Αρετή, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην προτεραιότητα που δίνει η δημοτική αρχή στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και το σπουδαίο ρόλο που έχει να επιτελέσει ο παραδοσιακός χορός ενόψει της λαίλαπας της ισοπεδωτικής πολιτισμικής παγκοσμιοποίησης.

Ο Δήμαρχος  στο χαιρετισμό του εξήρε τη σημαντική συμβολή των χορευτών και των δασκάλων στην κατεύθυνση διάσωσης της πολιτισμικής μας ταυτότητας και αποδέχθηκε θερμά την πρόταση της Γ.Γ. της ΟΠΣΕ για την καθιέρωση του Πανευβοϊκού Φεστιβάλ στην Κύμη.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και οι Αντιδήμαρχοι Β. Παππάς και Μ. Ρήγας, ο πρόεδρος της Κοιν. Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Πολιτισμού κ. Β. Ντόβολης, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κύμης κ. Αγ. Μαργέλης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βαρλάμος, κ. Χριστόπουλος, κα Καραγιάννη και κα Κουϊμιτζή αλλά και εκατοντάδες κόσμου.