Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Εθελοντισμός – Μεράκι και αγάπη για τον τόπο ήταν η βάση της επιτυχίας του πολιτιστικού 10ήμερου Παραλίας Κύμης

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Πραγματική ανάσα δροσιάς ήταν  οι εκδηλώσεις πολιτισμού που πραγματοποίησε η Δημοτική κοινότητα Κύμης   με πρωτοβουλία του Προέδρου της Αγγελή Μαργέλη, του αντιπροέδρου Ηρακλή Γεωργίου και του Σταμάτη Σιδεράκη.

Η οργάνωση έγινε από την Αντιδήμαρχο Αρετή  Μπάτσα  και η επιμέλεια από την Αντέλα Μπίλιου, που μαζί με ανθρώπους  που αγαπούν την Κύμη  επεξεργάστηκαν θέματα που υπήρχαν για τον τέως Δήμο Κύμης τα εμπλούτισαν με  αφηγήσεις και μουσικά αφιερώματα,εργάστηκαν  διακριτικά  και μεθοδικά   προσφέροντας  μια ολοκληρωμένη πολιτιστική διοργάνωση που σκοπό είχε να θυμίσει στους παλιούς αλλά και να μάθει στους νεότερους .

Κάθε βράδυ από τις 7 έως τις 16 Αυγούστου, στην πλατεία της Παραλίας, με θέα το λιμάνι, με την απλή  χρήση ενός υπολογιστή και ενός προβολέα σε μια οθόνη, προβλήθηκαν για την Κύμη :  τα Σπήλαια, τα έθιμα, τα πρόσωπα, η ιστορία του αποικισμού της , τα λιγνιτωρυχεία, ο Γεώργιος Παπανικολάου, το ντοκιμαντέρ του Σταύρου Ιωάννου : Πράσινο – Βαθύ Γαλάζιο και ο Κουμιώτικος Γάμος εμπλουτισμένα με μουσικά αφιερώματα σε διάφορα είδη μουσικής.

Επιστέγασμα των εκδηλώσεων υπήρξε η συναυλία με τους  ΟΝΙΡΑΜΑ στο λιμάνι που διοργανώθηκε από τον ΑθλητικόΌμιλο Κύμης. Το αγαπημένο ελληνικό συγκρότημα των ONIRAMA  τη Δευτέρα 8 Αυγούστου χάρισε ένα μοναδικό θέαμα στην νεολαία -και όχι μόνο- της περιοχής.

Η συνδρομή του Δήμου και η εθελοντική συμμετοχή και προσφορά αποτέλεσε  την βάση για την επιτυχία   του  Πολιτιστικού  10ήμερου Παραλίας Κύμης. Ένα ανοιχτό πολιτιστικό  γεγονός που γοήτευσε τους κατοίκους, ενθουσίασε τους επισκέπτες  και φίλους της Κύμης, με αποτέλεσμα κάθε βράδυ να είναι αθρόα η προσέλευση και η συμμετοχή του κόσμου. Εντυπωσιακή η συνεχής παρουσία νέων παιδιών.Ξεχωριστή η βραδιά με το αφιέρωμα στα λιγνιτωρυχεία της περιοχής όπου οι μνήμες ξαναζωντάνεψαν για πολλούς από τους παρευρισκόμενους. Όλοι μαζί μια παρέα, γνώριζαν ή θυμόντουσαν και τέλος σιγοτραγουδούσαν Κουμιώτικα και άλλα τραγούδια.

Γνωρίζουμε – μαθαίνουμε – διασκεδάζουμε. Παράδοση- Πολιτισμός -μουσική από το χθες στο σήμερα, αυτό ήταν το κάλεσμα   και αυτό έζησαν μικροί και μεγάλοι,όταν ο εθελοντισμός και το μεράκι  προσέφεραν ένα πλούσιο και χωρίς κανένα κόστος θέαμα.

Όλοι Μαζί Μπορούμε τα καλύτερα κι αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε ως Δημοτική Αρχή επικροτώντας και επιβραβεύοντας τέτοιες προσπάθειες. Mε σεβασμό, αγάπη και μεράκι για τη διαφύλαξη και ανάδειξη του Πολιτισμού μας. Γιατί όταν το χθες ανταμώνει το σήμερα… γίνεται   ελπίδα για το αύριο!