Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Πρωτόγνωρη πανελλαδικά, σύμφωνα με τους γνώστες του αθλήματος, η συμμετοχή του κόσμου

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Το Σάββατο  10 Σεπτεμβρίου 2011 το Αλιβέρι,   κατακλύστηκε από κόσμο και βρέθηκε στο επίκεντρο αφού πραγματοποιήθηκε για πρώτη χρονιά το Drift Show ή

 αλλιώς αγώνες επιδεξιότητας – δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων, που προσέλκυσε λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού και όχι μόνο. Πάνω από 3000 θεατές παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, τους αγώνες  στο δρόμο προς τον Άγιο Λουκά, στην πλατεία Ζωντού. Μια εκδήλωση που κάθε δύο χρόνια πραγματοποιείται στην Παραλία της Κύμης και  πλέον γίνεται  θεσμός και στο Αλιβέρι.  Την οργάνωση είχε αναλάβει το σωματείο μηχανοκίνητου αθλητισμού START LINE, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου. Ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση, μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια και χωρίς απρόοπτα, που τη παρακολούθησε πολύς  κόσμος.  Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας, υπήρχε όχημα της πυροσβεστικής, ασθενοφόρο, καθώς και αστυνομία. 

Με τους οδηγούς των αυτοκινήτων να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό οδηγώντας πολλές φορές στα όρια τα αυτοκίνητα τους  και την αδρεναλίνη του κόσμου να ανεβαίνει στα ύψη και να ξεσπά σε επευφημίες και χειροκροτήματα κάθε φορά που περνούσαν από μπροστά τους τα αυτοκίνητα. Μετά το τέλος του αγώνα έγινε η απονομή των επάθλων στους νικητές, τους διοργανωτές φορείς, αλλά και στην αστυνομία και την πυροσβεστική, μέσα σε ατμόσφαιρα επιδοκιμασιών και χαράς. Το Drift show αποτελεί ευκαιρία όχι μόνο για την ανάδειξη και ενίσχυση του μηχανοκίνητου αθλητισμού αλλά ταυτόχρονα ενισχύει και την προσέλκυση επισκεπτών στην πόλη, με όλα τα οφέλη που συνεπάγονται από αυτό. Η εκδήλωση διήρκεσε αρκετές ώρες, κρατώντας το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο που χειροκροτούσε με ενθουσιασμό όλες τις προσπάθειες των συμμετεχόντων.  Ενθουσιασμό προκάλεσε στους θεατές και η «τολμηρή» ενέργεια του Δημάρχου κ. Δημήτρη Θωμά, όταν ως συνοδηγός  ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου συμμετείχε σε γρήγορους και επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ μεγαλύτερη αίσθηση έκανε η δήλωσή του: « Ως Δήμαρχος έχω μάθει να ενεργώ πολλές φορές με ρίσκο και να κινούμαι στα κόκκινα. Σήμερα έγινε κάτι τέτοιο και με το αυτοκίνητο!» Σύσσωμη η Δημοτική αρχή παρευρέθηκε στους αγώνες, ενώ κατά γενική ομολογία πραγματοποιήθηκε μια πρωτόγνωρη εκδήλωση στην έδρα του δήμου που προσέλκυσε χιλιάδες θεατές χαρίζοντάς τους τις καλύτερες των εντυπώσεων. Συγχαρητήρια αξίζουν  στους αγωνιζομένους, τους καλύτερους οδηγούς του είδους από την Αθήνα και την Εύβοια, για τη συμμετοχής τους, για το μοναδικό θέαμα που προσέφεραν στους θεατές αλλά  και για την άψογη αγωνιστική τους συμπεριφορά! Συγχαρητήρια επίσης στους θεατές που στήριξαν με το παρόν τους το πρώτο Drift Show που έγινε στο Αλιβέρι. Το ραντεβού ανανεώθηκε με τη Start Line και το Δήμαρχο για τον επόμενο Μάη με την 10η Ανάβαση Κύμης που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα.