Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης Αλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου στην συνεδρίαση του της 13/2/2012, μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:Η συγκυβέρνηση της χώρας υποκύπτοντας στην απαίτηση των Τραπεζιτών, του Δ.Ν.Τ. της Ε.Ε. και της κας Μέρκελ προχώρησε χθες στην κατεδάφιση της κοινωνίας, τη φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού και τελικά τη χρεοκοπία της χώρας, στο όνομα μάλιστα της διάσωσής της.
Το λεγόμενο PSI συνοδευόμενο από νέα επαχθή δάνεια, τα οποία θα πάνε αποκλειστικά στις τσέπες των τραπεζιτών και των τοκογλύφων, επιφέροντας μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις θα είναι καταστροφικά για τη πατρίδα μας.
Τα νέα μέτρα αποτελούν λεηλασία της χώρας, καταλήστευση των μισθών και εισοδημάτων, εκχώρηση της κυριαρχίας, εξαθλίωση του λαού, με δυσθεώρητη αύξηση της ανεργίας, χωρίς καμιά προοπτική αναπτυξιακή.
Επιβάλλονται με την πρωτοφανή κινδυνολογία, την μεταφορά ευθυνών στον κόσμο και την κατατρομοκράτηση του λαού με κάθε τρόπο.
Τα μέτρα αυτά πλήττουν καίρια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση που και αυτή έχει πληγεί τα μέγιστα έως τώρα καθώς οι πόροι των Δήμων για την τετραετία 2009-2012 έχουν ήδη μειωθεί πάνω από 50% και βρίσκεται στραγγαλισμένη οικονομικά, οδηγούμενη σε κατάρρευσή, μετά και τις επαπειλούμενες περικοπές του νέου μνημονίου για το 2012 κατά 400 εκατομμύρια ευρώ.
Είναι φανερό ότι η πολιτική αυτή, που εκπορεύεται από ένα σαθρό πλέον πολιτικό σύστημα που έφτασε στο τέλος του και ευθύνεται αποκλειστικά για την κατάσταση της πατρίδας μας πρέπει να ανατραπεί στην πράξη. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί με τους εργαζόμενους και όλο τον Ελληνικό Λαό σε κοινή δράση, οφείλει να διατηρήσει τον κοινωνικό ιστό, να ενισχύσει την κοινωνική αλληλεγγύη και ως η εξουσία που είναι κοντύτερα στο λαό , να αποτρέψει την εφαρμογή αυτών των μέτρων και των επερχόμενων με κάθε πρόσφορο τρόπο.