Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Οι ήρωες του ‘21 μας δίνουν δύναμη και μας δείχνουν το δρόμο!

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

 

Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 μας γυρίζει στην Αγία Λαύρα, στα Δερβενάκια, στο Μανιάκι, στην Γραβιά, στο Μεσολόγγι, στην Χίο και στα Ψαρά. Σε όλους εκείνους τους θρυλικούς και ποτισμένους με αίμα τόπους, όπου οι Έλληνες με ελάχιστα πολεμικά μέσα, ξεκίνησαν τον αγώνα για λευτεριά κατά της πανίσχυρης τότε Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.Μόνοι τους, με την Ευρώπη εχθρική απέναντί τους, αφού έτσι το ήθελε η λεγόμενη «ιερά», αλλά στην πραγματικότητα ανίερη συμμαχία. 

Το ’21 αποτελεί για όλους μας μοναδικό ορόσημο, όχι μόνο στην Εθνική μας αλλά και στην παγκόσμια ιστορία, γι’ αυτό και ο πανηγυρικός εορτασμός τουδεν αποτελεί μηχανική επανάληψη εθιμοτυπικής εορτής, αλλά ιστορική μνήμη ουσίας και πηγή άντλησης δυνάμεων για την υπέρβαση των ποικίλων σύγχρονων αντιξοοτήτων, τις οποίες περισσότερο από ποτέ αντιμετωπίζουμε σήμερα.

Ως  μια μικρή μορφή διαμαρτυρίας για τα όσα τραγικά και πρωτόγνωρα συμβαίνουν σήμερα στην Πατρίδα μας ,που πλήττουν βάναυσα τον Ελληνικό λαό και την Εθνική μας κυριαρχία, εφέτος  δε θα υπάρξουν υπερυψωμένες εξέδρες επισήμων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Όλοι μαζί, ‘’από το ίδιο ύψος’’, θα τιμήσουμετην ουσία της εθνικής επετείουκαι θα στείλουμε από κοινού το μήνυμα διαμαρτυρίας σε όλους αυτούς που μας έχουν φέρει σε αυτή την τραγική κατάσταση. Για μια ακόμη χρονιά θα φέρουμε στη μνήμη μας τους αγώνες του 1821, αποδίδοντας τον προσήκοντα σεβασμό στη μνήμη των αγωνιστών, δίχως διακρίσεις και υπερυψωμένες εξέδρες επισήμων, αλλά μόνο μέσα από τις εθνικές εκδηλώσεις της ιστορικής επετείου. Διατρανώνοντας εντός και εκτός συνόρων την πίστη μας και την αγωνιστικότητα μας ,για τη διαφύλαξη και προάσπιση των εθνικών μας δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων του  Ελληνικού Λαού. Οι παρελάσεις είναι  η υπενθύμιση του οφειλόμενου αγώνα μας για την ανεξαρτησία του έθνους μας από κάθε ζυγό.Γίνονταν και θα γίνονται για να  θυμίζουνε  ότι η Εθνική Κυριαρχία δεν παζαρεύεται, ούτε ξεπουλιέται! Όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, τους πονά αλλά και τους φοβίζει.   Ως Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να είμαστε περήφανοι για την κληρονομιά μας, παράλληλα όμως έχουμε  την υποχρέωση και την ευθύνη να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο ώστε να είναι περήφανα και τα δικά μας παιδιά γι’ αυτό που τους κληροδοτούμε.

Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου

                                                                                                                                                             Δημήτρης Γ. Θωμάς