Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ–ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                

ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ                                           Αλιβέρι 2-5-2012

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ–ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ                         Αριθμ.Πρωτ.9601

Με την 116/2012 απόφαση του, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα..

                              Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του ΟΑΑΕ να διακόψει την λειτουργία του γραφείου του στο Αλιβέρι, στο πλαίσιο περικοπής δαπανών. 

Το τμήμα του ΟΑΑΕ στο Αλιβέρι καλύπτει  μία πολύ μεγάλη  γεωγραφική περιοχή, με δύσκολο ανάγλυφο και προβληματική  συγκοινωνία, που περιλαμβάνει   την Κύμη, τις Κονίστρες, το Αυλωνάρι, το Αλιβέρι, τα Στύρα, το Μαρμάρι ,τη Κάρυστο, την Αμάρυνθο, το Γυμνού και το νησί της Σκύρου.  Έχει 3.500 ασφαλισμένους  και δέχεται περισσότερες από 50 επισκέψεις ασφαλισμένων την ημέρα.

Με τα δεδομένα αυτά, η προβαλλόμενη αιτιολογία, ότι με την διακοπή της λειτουργίας περιστέλλονται οι δαπάνες λειτουργίας του ΟΑΕΕ, από  την περικοπή του ενοικίου των γραφείων, αποτελεί ανεπίτρεπτη μεταφορά μεγαλύτερου οικονομικού βάρους στις πλάτες των ασφαλισμένων, που θα  αναγκάζονται να μεταβαίνουν στη Χαλκίδα για να εξυπηρετηθούν, επωμιζόμενοι το οικονομικό βάρος της μετακίνησης και την απώλεια του χρόνου. Έτσι δεν περιστέλλεται αλλά εντείνεται η οικονομική κρίση.

Σε κάθε περίπτωση, το Δημοτικό Συμβούλιο, επιθυμώντας να συμβάλλει στην εξυπηρέτηση των δημοτών του, προσφέρει στον ΟΑΕΕ, για να στεγάσει το γραφείο του περιοχής Αλιβερίου, την δωρεάν παραχώρηση αίθουσας του κτιρίου του δημοτικού σχολείου Μηλακίου.