Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Επιτέλους «κύριοι» σοβαρευτείτε!

Δημοσιεύθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

‘’Κύριοι’’, που αποτελείτε μέρος της αντιπολίτευσης του Δήμου μας, ως Δημοτική αρχή έχουμε αντίπαλο την οικονομική κρίση 

 και τα προβλήματα των δημοτών μας, για τα οποία καθημερινά καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Γι αυτό και δεν έχουμε, πέρα από την διάθεση, ούτε την πολυτέλεια να αντιδικούμε – ξιφουλκούμε δημόσια μαζί σας. Μας αρκεί ο χρόνος που σπαταλάμε στα Δημοτικά Συμβούλια,  όταν βέβαια μας κάνετε την τιμή να παρευρίσκεστε, για να απαντάμε  στις αναξιόπιστες και κακόβουλες κριτικές σας, στα μυθεύματα και τις φαντασιώσεις σας. Αφού, δυστυχώς, τον άπειρο, από ότι φαίνεται, ελεύθερο χρόνο σας, τον διαθέτετε για την δημιουργία τέτοιου είδους ενεργειών- σκηνικών. Επιτέλους σοβαρευτείτε! Ξυπνήστε από τις  φαντασιώσεις σας! Αφήστε τους κομπασμούς για τις ‘’ανακαλύψεις’’. Συνδράμετε και εσείς στο να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα, που απασχολούν τον τόπος μας!!

Εάν το μόνο που ξέρετε να κάνετε  είναι:

  • Να εξαπολύετε υβρεολόγιο κατά του φίλαθλου κόσμου της Κύμης, απαξιώνοντας μια από τις ιστορικότερες ομάδες της Εύβοιας, στην προσπάθεια να διχάσετε τους δημότες μας και να ακυρώσετε την προσφορά δεκάδων ανθρώπων, τότε σας δηλώνουμε ότι μας προκαλείτε λύπη.
  • Να καταγγέλλετε τις υπηρεσίες και τους υπαλλήλους του Δήμου μας, τότε σας θυμίζουμε ότι αυτές οι υπηρεσίες και το έμψυχο δυναμικό τους, εξασφάλισαν την Διαχειριστική Επάρκεια (από τις ελάχιστες σε όλη τη Στερεά Ελλάδα),  για να μπορούμε να εκτελούμε μελέτες και έργα στο ΕΣΠΑ.
  • Να παραποιείτε έγγραφα και ανακοινώσεις  (και μάλιστα παρελθόντων ετών), αποκόπτοντας και εμφανίζοντας αυτά, που κατά την άποψη σας, αρκούν για να παραπληροφορηθούν οι πολίτες, τότε  σας  αφήνουμε στην θλιβερή απομόνωσή σας.

Είμαστε σίγουροι ότι τέτοιες συμπεριφορές, όχι μόνο δεν εκφράζουν την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας, αλλά αντίθετα αποτελούν και μια σημαντική παραφωνία στην ιστορία, τον πολιτισμό και τη αναπτυξιακή πορεία του Δήμου μας.

‘’ Κύριοι’’ συνεχώς εκτίθεστε!!

Ή γνωρίζετε τα πράγματα και  τα αποκρύπτετε από την κοινή γνώμη, στην οποία απευθύνεστε, ή δεν τα γνωρίζετε,   ενώ θα έπρεπε.

  • Εδώ και ενάμιση χρόνο γίνεται από μέρους μας  μια τεράστια προσπάθεια μαζί με το Δήμο Καρύστου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των  απορριμμάτων στην Νότια Εύβοια. 
  • Για να κλείσουν και να αποκατασταθούν όλες  οι χωματερές στην περιοχή μας.
  •  Για να δημιουργήσουμε πολλαπλασιαστικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη για τον τόπο μας.
  •  Κόντρα στην γραφειοκρατία και στην τραγική οικονομική συγκυρία, αλλά και κόντρα  στο δικό σας πόλεμο, εμείς τα καταφέρνουμε.
  •  Σε ελάχιστο  χρόνο  ωριμάσαμε τις μελέτες που απαιτούντο. Πετύχαμε δέσμευση για την χρηματοδότηση του έργου και επομένως είναι θέμα χρόνου το έργο αυτό να γίνει πραγματικότητα. Είναι εξάλλου ο μοναδικός τρόπος ώστε να αποτρέψουμε , εκτός των άλλων, να   πληρώνουν οι δημότες μας στο μέλλον το κόστος προκειμένου  να μεταφέρονται τα σκουπίδια μας  εκτός Δήμου και ίσως και εκτός Νομού. Κάτι που, προφανώς, ενοχλεί!
  • Εξασφαλίσαμε χρήματα από το ΕΣΠΑ για την αποκατάσταση  των 8 ΧΑΔΑ (χωματερών) του Δήμου μας. Οι 4 έχουν ήδη δημοπρατηθεί και πολύ σύντομα δημοπρατούνται και οι υπόλοιποι!
  • Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε βελτιώθηκε εντυπωσιακά η αποκομιδή των σκουπιδιών σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Γεγονός  που παραμένει σταθερό και αναλλοίωτο,  παρά τις σημερινές μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.  
  • Φέτος η  συντήρηση των  τριών ενεργών χωματερών του Δήμου ήταν η καλύτερη από ποτέ . Γι αυτό και οι φωτιές (που γνωρίζετε καλά ότι δεν ήταν τυχαίες – αλλά αυτό δεν σας απασχολεί) σβήστηκαν αμέσως.
  • Ο Δήμος ήταν άμεσα παρών και στις δύο πυρκαγιές. Με δικά του μηχανήματα και προσωπικό καθώς και με άλλα  μισθωμένα από αυτόν, ενεργοποιώντας και τους εθελοντές.  Συνέδραμε  έτσι καθοριστικά, σε συνεργασία με την πυροσβεστική, στην άμεση κατάσβεση τους. Εξάλλου αυτά είναι πράγματα που και εσείς τα γνωρίζετε αφού ήσασταν παρόντες και τα φωτογραφίζατε!
  • Η προώθηση της ανακύκλωσης από την Δημοτική αρχή ( με  αποκλειστικές δαπάνες του Δήμου και δίχως καμία βοήθεια) κερδίζει καθημερινά όλο και περισσότερο έδαφος, στους τρεις περίπου μήνες που λειτουργεί.   
  • Η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με την κατασκευή ΣΜΑ (Σταθμών Μεταφόρτωσης) και την δημιουργία κινητής μονάδας ανακυκλώσιμων υλικών προχωρά με πρωτόγνωρα ταχείς ρυθμούς!Εσείς βέβαια επιλέγετε, όταν έρχονται αυτά τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή να αποχωρείτε , ή να καταγγέλλετε και να υποβάλετε ανούσιες ενστάσεις με στόχο την κωλυσιεργία!!

Όλα τα πιο πάνω αναφερόμενα είναι ενέργειες – έργα υπαρκτά προς την κατεύθυνση της άμεσης αντιμετώπισης, αλλά και της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων στο αμέσως επόμενο μέλλον. Δεν είναι λόγια του αέρα.! Όπως αυτά, που εσείς τροφοδοτείτε,  στα φίλα σε εσάς προσκείμενα , blogs και ΜΜΕ.  Επιτέλους αντιληφθείτε την προσπάθεια και  το έργο που γίνεται, ενώ εσείς είστε χαρακτηριστικά απόντες! Οι αντισταθμιστικές εισφορές  των μεγάλων εταιριών της περιοχής μας (ΔΕΣΦΑ, ΔΕΗ, ΑΓΕΤ κλπ), αλλά και των μικρότερων, είναι απαραίτητες για να παραχθεί έργο ιδιαίτερα σε  αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές. «Κύριοι»   διαβάζουμε και ακούμε  τις κατά καιρούς  φαμφαρώδεις  ψηφοθηρικές  δηλώσεις και ανακοινώσεις σας. Που σχεδόν όλες τις φορές   σκοπό έχουν τον εμπαιγμό και την εξαπάτηση των δημοτών. Όμως η  αδιαφορία σας για τα προβλήματα τους και η προκλητική απουσία διάθεσης σας για έμπρακτη συμπαράσταση σ’ αυτούς, έχουν ως αποτέλεσμα να μην είστε ικανοί να τους πείθετε.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας (που είναι πολλές με λίγο κόσμο, γι αυτό και οι συχνές ανακατατάξεις ώστε να βρεθεί ο λειτουργικότερος συνδυασμός)   οργανώθηκαν και παράγουν έργο που είναι πρωτόγνωρο για την περιοχή,  σύμφωνα με την αξιολόγηση των δημοτών, την οποία καθημερινά εισπράττουμε. Έργο καθαρό και πέρα για πέρα  διάφανο.  Ο Δήμος πλέον λειτουργεί  με μοναδικό γνώμονα το κοινό συμφέρον.

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε  στις συνεδριάσεις των επόμενων Δημοτικών Συμβουλίων, όπου για άλλη μια φορά θα αποκαλυφθεί η γύμνια σας.