Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Μάγεψαν οι χορωδίες της Νίκαιας και του Αλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΜΑΓΕΨΑΝ ΟΙ ΧΟΡΩΔΙΕΣ ΤΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΘΕΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΚΗ.

ΜΕΓΑΛΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΥΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού 2012, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου πραγματοποίησε μια σημαντική εκδήλωση στο Αλιβέρι, την Κυριακή 24 Ιουνίου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο. Στη μεγάλη ΣΥΝΑΥΛΙΑ-ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, παρουσιάστηκε το εξαιρετικό έργο του Μιχάλη Κοκκίνη «ΕΛΛΑΔΑ=ΑΙΓΑΙΟ». Περισσότεροι από 500 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ένωσαν τις φωνές και τα συναισθήματά τους με τις χορωδίες της Νίκαιας και του Αλιβερίου. Το  «Άρμα του Πελάου» λυρικό δοξαστικό σε ποίηση-μουσική και διεύθυνση από τον Μιχάλη Κοκκίνη, παρουσίασε η ιστορική Χορωδία Νίκαιας. Το «Λαϊκό Αναλόγιο» (Ελλάδα μέσα μου εσύ-Όμορφη και παράξενη Πατρίδα) παρουσίασε η χορωδία Αλιβερίου.  8μελές χορευτικό από την περιοχή μας, υπό την χορογράφο Τατιάνα Βαλκώνη, συμμετείχε και ομόρφυνε την παράσταση.

Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Δημ.Θωμάς, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων, αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτισμού και της αλληλεγγύης, ειδικά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία.  Τόνισε τις προσπάθειες που καταβάλλονται από το Δήμο, παρά τις δυσκολίες, να ανταποκριθεί στις ανάγκες των δημοτών.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Βασίλης Ντόβολης (πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.ΚΑ.) και ο Νικηφ.Χατζηπαναγιώτης (Κοιν.Λειτουργός) ενώ την τίμησαν με την παρουσίας τους ο Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ.Σεραφείμ, οι Αντιδήμαρχοι Νίκος Κιούσης, Αρετή Μπάτσα, Ρήγας Μιχάλης και Μπότης Νίκος, Δημ.Σύμβουλοι του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, ο περιφ. Σύμβουλος κ. Νίκος Στουπής, ο τ.Βουλευτής κ.Άγγ.Πνευματικός,  ο κ. Γαληνός Λαουτάρης κ.ά.