Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ξεκινά άμεσα η συντήρηση-επισκευή του ο επί σειρά ετών εγκαταλελειμμένου Βιολογικού Καθαρισμού Αλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Δρομολογείται άμεσα η σύνταξη μελέτης για τη δημιουργία νέου σύγχρονου μεγάλου Βιολογικού, που θα καλύψει τις ανάγκες των Δημοτικών Ενοτήτων Ταμυναίων και Δυστίων. Και βέβαια θα καταργήσει τον υπάρχοντα βιολογικό στο Αλιβέρι.

Ξεκινάνε την Δευτέρα 18 Ιουνίου οι εργασίες για την συντήρηση-επισκευή του Βιολογικού καθαρισμού της πόλης του Αλιβερίου. Για πρώτη ίσως φορά  μετά τα τριάντα χρόνια συνεχούς λειτουργίας του  η Δημοτική αρχή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου προγραμματίζει εργασίες για τη συντήρηση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού καθώς και του κτιρίου.

Ο βιολογικός αυτός είναι από τους πρώτους που λειτούργησαν στην Ελλάδα με περίπου   τριάντα χρόνια συνεχούς λειτουργίας . Με την πάροδο όμως αυτών των ετών και επειδή δεν έγινε καμία πρόβλεψη μιας περιοδικής συντήρησής του όπως χρειαζόταν,   οι επιμέρους μονάδες έχασαν μέρος  της λειτουργικότητάς τους με αποτέλεσμα το έργο να μην μπορεί να λειτουργεί σωστά, ώστε να μειώνει στο σύνολό του το εισερχόμενο ρυπαντικό φορτίο. Ένας βιολογικός αφρόντιστος, ασυντήρητος, παραμελημένος, ουσιαστικά εγκαταλειμμένος. Αποτελούσε εστία  μόλυνσης, επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων με τη δυσοσμία να κυριαρχεί.

Η Δημοτική αρχή αντιμετώπισε  το τόσο σοβαρό πρόβλημα για την περιοχή του Αλιβερίου και όχι μόνο, υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Καταγράφοντας τα προβλήματα της μονάδας και συντάσσοντας  την απαιτούμενη μελέτη για την αναδιοργάνωση του Βιολογικού του Αλιβερίου.

Σε πρώτη φάση θα γίνει εκτεταμένος καθαρισμός όλων των μονάδων.  Αμέσως μετά θα ακολουθήσει το συνεργείο που θα κάνει τις τεχνικές εργασίες και οι οποίες μεταξύ των άλλων είναι αλλαγή εσωτερικού δικτύου λυμάτων  εγκατάσταση  νέου Η/Μ εξοπλισμού αλλά και εργασίες ασφάλειας του προσωπικού.   

Μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω παρεμβάσεων που σημειωτέον θα γίνουν εξ’  ολοκλήρου από  την ΔΕΥΑΚΑ   η απόδοση του Βιολογικού θα βελτιωθεί σε  ένα ποσοστό περίπου 30% της τωρινής του  λειτουργίας.   Άμεσα επίσης δρομολογείται η  σύνταξη μελέτης για  τη  δημιουργία ενός νέου μεγάλου και σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού που θα εξυπηρετεί τις Δημοτικές Ενότητες Ταμυναίων και Δυστίων. Σε τοποθεσία  που η μελέτη θα υποδείξει και  δεν θα ενοχλεί τους οικισμούς και τις πόλεις. Και βέβαια θα καταργήσει  τον υπάρχοντα  Βιολογικό στο Αλιβέρι. Η κατασκευή αυτού του έργου θα δώσει οριστική λύση και μεγάλη οικολογική ανάσα στην περιοχή μας και θα αποτελέσει ένα ακόμη  έργο έμπρακτου σεβασμού προς το περιβάλλον.