Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Πανελλήνια σπηλαιολογική συνάντηση στην Κύμη

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Για πρώτη φορά φέτος ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου σε συνεργασία με τον Σπηλαιολογικό Εξερευνητικό Όμιλο (ΣΠΕΛΕΟ),

 διοργάνωσαν Πανελλήνια Συνάντηση από 25-29 Ιουλίου στη κατάφυτη περιοχή της Βρωμονέρας. Πάνω από 200 σπηλαιολόγοι, απ΄όλη την Ελλάδα, γνώρισαν,  παρατήρησαν, εξερεύνησαν, το εντυπωσιακό γεωανάγλυφο που κρύβεται εκεί, με τις μοναδικές στη χώρα μας κάθετες σπηλαιώσεις.

«Ένα μικρό χωριό έχει στηθεί σε τούτο τον όμορφο τόπο. Κάτι που πρώτη φορά συναντάμε», είπαν στην ομιλία τους οι εκπρόσωποι των Σπηλαιολογικών Συλλόγων. 

Παράλληλα, όλες αυτές τις ημέρες λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας στο 1ο Δημ. Σχολείο Κύμης, χώρος όπου έγινε και το κλείσιμο της συνάντησης αυτής, όπου η Αντιδήμαρχος κα Μπάτσα-Θωμά Αρετή ενημέρωσε τους σπηλαιολόγους για τη στήριξη του Δήμου στον ΣΠΕΛΕΟ, όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και τη δημιουργία ενημερωτικού φυλλαδίου και DVD σε σχέση με τα σπήλαια της περιοχής μας.  Αναφέρθηκε επίσης στους στόχους του Δήμου, που είναι η δημιουργία οικίσκων στην περιοχή για τη φιλοξενία των Σπηλαιολόγων και εκθετηρίου για τους επισκέπτες, καθώς και η δημιουργία Σπηλαιολογικού Πάρκου στην περιοχή, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη του φυσικού αυτού πλεονεκτήματος αλλά και την όποια συμβολή στις ερευνητικές εργασίες των σπηλαιολόγων.