Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Εντυπωσίασαν τα χορευτικά στο 8ο Πανευβοϊκό φεστιβάλ στην Κύμη

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε για μια ακόμη χρονιά το 8ο Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών   που διοργάνωσε

 ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου, σε συνεργασία με την ΟΠΣΕ (Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας) στην πλατεία της Κύμης. Το Φεστιβάλ, που η διεξαγωγή του στην Κύμη έγινε θεσμός,  διήρκησε δύο μέρες (21-22/7) στην κατάμεστη από κόσμο πλατεία της πόλης, με χορούς, τραγούδια και δρώμενα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Το Σάββατο χόρεψαν ο Χορευτικός Σύλλογος Μαντουδίου «Ο Μάκιστος», ο Εκπολιτιστικός  και Χορευτικός Σύλλογος Ψαχνών «Οι Ρίζες», η  Α΄παιδική ομάδα  της Κύμης, ο Χορευτικός όμιλος «Το Λύμνι» , ο Σκυριανός Σύλλογος οργάνωσης παραδοσιακών πολιτιστικών αγαθών, η Χορευτική Ομάδα Βιτάλων, η Ομάδα Ενηλίκων Κύμης και ο φιλοξενούμενος   Πολιτιστικός Σύλλογος από τα Α.Πατήσια, «Παραδοσιακοί δρόμοι» .

Την Κυριακή χόρεψαν η  Β΄παιδική ομάδα  της Κύμης, το  Χορευτικό τμήμα Μαρμαρίου Δήμου Καρύστου, η Εφηβική ομάδα Κύμης , το Χορευτικό Συγκρότημα Αγίου Γεωργίου  «Οι Ζορμπάδες»,   ο πολιτιστικός και εξωραϊστικός σύλλογος ”Το Αιγαίο” Αγίων Αποστόλων Πετριών και το Πνευματικό κέντρο  Ανδρονιάνων «Ιερέως Βελισσαρίου Σαρρή» πλαισιωμένοι από δύο μουσικούς του συγκροτήματος «Δροσουλίτες». Στο σύντομο χαιρετισμό της στην έναρξη της εκδήλωσης, η αντιδήμαρχος πολιτισμού Αρετή Μπάτσα – Θωμά    τόνισε ότι «σήμερα στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας και που κάποιοι θέλουν και προσπαθούν να πλήξουν την πολιτιστική μας ταυτότητα, η διατήρηση και διάδοση της παράδοσης είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Η παράδοσή μας, είναι η ψυχή μας, η ψυχή των Ελλήνων. Και αυτήν την ψυχή δεν την χαρίζουμε σε κανέναν, δεν την διαπραγματευόμαστε με κανέναν». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς ο οποίος  ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και όσους ταξίδεψαν από όλη την Εύβοια για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και ιδιαίτερα τον φιλοξενούμενο Πολιτιστικό  Σύλλογο  «Παραδοσιακοί δρόμοι»,  η κα Νία Κομπορόζου γραμματέας της ΟΠΣΕ η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της συνεχάρη το Δήμο  Κύμης – Αλιβερίου για την άρτια και πετυχημένη διοργάνωση δηλώνοντας ότι τέτοιες εκδηλώσεις γαλουχούν με τον καλύτερο τρόπο τη νέα γενιά.  Παραβρέθηκαν επίσης αντιδήμαρχοι καθώς και δημοτικοί  και τοπικοί σύμβουλοι.  Μια πανδαισία χορών και χρωμάτων απόλαυσαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά.

Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου ευχαριστεί  θερμά και συγχαίρει  όσους συνέβαλαν στην οργάνωση, τη στήριξη και την επιτυχία αυτού του Φεστιβάλ.