Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Απεργούμε 12 και 13 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Έχοντας υπόψη: το ψήφισμα του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ,καθώς και το από 6-9-2012 έγγραφο της ΚΕΔΕ προς τους Δήμους και ΠΕΔ

 της Χώρας, στο οποίο συμμετείχε και ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου. Αποφασίζουμε : Οι Υπηρεσίες του Δήμου Κύμης –Αλιβερίου  θα παραμείνουν  κλειστές την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την αναστολή λειτουργίας των Δήμων τις δύο αυτές ημέρες κινητοποιήσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι νέες περικοπές κατά 30% στους πόρους προς τους Δήμους προκαλούν μεταξύ άλλων, την αδυναμία λειτουργίας βασικών κοινωνικών δομών, όπως οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, το Βοήθεια στο σπίτι, η συντήρηση και η θέρμανση των σχολικών μονάδων, τα ΚΕΠ κ.α. Η απόφαση της Κυβέρνησης για νέες περικοπές οδηγεί τους Δήμους σε κλείσιμο και σε βούλιαγμα τις τοπικές κοινωνίες. Όλοι μαζί, Τοπική Κοινωνία, εργαζόμενοι στους Δήμους και εκλεγμένοι της Αυτοδιοίκησης, να εμποδίσουμε την οικονομική, κοινωνική και ηθική απαξίωση του θεσμού. Ζητάμε την κατανόηση και την συμμετοχή και συμπαράσταση όλων σας, γιατί ο αγώνας είναι κοινός. Παρακαλούνται οι Αντιδήμαρχοι να ορίσουν προσωπικό ασφαλείας σε όποια Υπηρεσία θεωρούν ότι μπορεί να προκύψει ανάγκη αντιμετώπισης κάποιου θέματος, στους τομείς αρμοδιότητάς τους.  

Για ενημέρωση των δημοτών μας σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στους Δήμους,   παραθέτουμε το κοινό ψήφισμα των δημάρχων της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας μετά από την  συνάντηση στις 27-8-2012, ημέρα Δευτέρα στο «Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων».

Μετά από διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών , ενέκριναν κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

1. Οι υποχρεώσεις του Κράτους όπως η καταβολή της ΣΑΤΑ – Παρακρατηθέντα – Σχολεία, θα πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα.

2. Απαιτούμε να μην υπάρξουν άλλες περικοπές χρηματοδότησης και την πλήρη απόδοση όλων των θεσμοθετημένων πόρων που έχουν παρακρατηθεί

3. Να καθοριστούν από το κυρίαρχο Σώμα της Ελληνικής Αυτοδιοίκησης, που είναι το Συνέδριο της ΚΕΔΕ, οι συγκεκριμένες μορφές των δυναμικών κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα μετά το Συνέδριο.

4. Ειδικότερα στη Στερεά Ελλάδα που είναι «θύμα» του στατιστικού παράδοξου από την μία να παρουσιάζεται ως πλούσια Περιφέρεια και από την άλλη να έχει πανελλαδικά το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων που πλέον αγγίζει το 30%, καλούμε την κυβέρνηση να αποκαταστήσει τις περικοπές των κοινωνικών προγραμμάτων, που έγιναν με την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ το 2011. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει λύση οι Δήμοι της Στερεάς Ελλάδας δεν θα έχουν βασικούς πόρους για την επιβίωσή τους.. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου αδικία που η Κυβέρνηση έχει υποχρέωση να αποκαταστήσει χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

5. Να κατατεθούν προσφυγές στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια, στα ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς είναι σαφές ότι η εφαρμογή των προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής και εξυγίανσης έρχονται σε πλήρη αντίθεση με όσα προβλέπονται από τα Διεθνή Κείμενα, όπως η Ευρωπαϊκή Χάρτα της Τοπικής Αυτονομίας (ΕΧΤΑ).

6. Να επιδιωχθεί συνάντηση του ΔΣ της ΚΕΔΕ με τα στελέχη της Τρόικα, προκειμένου να επιδιωχθεί η πλήρης ενημέρωση τους για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις διαδοχικές περικοπές της χρηματοδότησης αλλά και για τις πραγματικές δυνατότητες που έχουν οι Δήμοι της χώρας τόσο στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και της ανακούφισης των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων όσο και σε αυτόν της Ανάπτυξης και οικονομικής ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών.

7. Να ενημερωθούν οι πολίτες για τις συνέπειες των περικοπών, και τη σημασία των κινητοποιήσεων που τους αφορά άμεσα, αφού ως αποδέκτες όλων αυτών των υπηρεσιών και ειδικότερα οι οικονομικά ασθενέστεροι, στερούνται υπηρεσιών που απαλύνουν τις συνέπειες της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.