Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Δημιουργία δημοτικού ωδείου με έδρα το Αυλωνάρι: Ακόμη μια δράση πολιτισμού και εκπαίδευσης από το δήμο Κύμης Aλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησης Περιβάλλοντος και Πολιτισμού του Δήμου Κύμης -   Αλιβερίου  (ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ.ΠΟ.Κ.Α.) ανακοίνωσε την  έναρξη των μαθημάτων μουσικής (θεωρίας και εκμάθησης μουσικών οργάνων στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ Κύμης – Αλιβερίου  από τις 15 Οκτωβρίου 2012. Η έδρα του θα είναι στο Λύκειο Αυλωναρίου (Χάνια Αυλωναρίου).  Σηματοδοτείται έτσι το ξεκίνημα μιας νέας πολιτιστικής δράσης  με στόχο τη μουσική εκπαίδευση.

Η δημιουργία Δημοτικού Ωδείου ήταν μια αναγκαιότητα την οποία αντιμετώπισε η Δημοτική αρχή και παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε   πήρε την απόφαση για ίδρυση Δημοτικού Ωδείου.

Είναι υποχρέωση όλων μας να στηρίξουμε τη νέα γενιά με όλες και περισσότερες παροχές στην εκπαίδευση.  Είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και ιδιαίτερα των νέων η καλλιτεχνική εκπαίδευση.  Θεωρούμε ότι είναι υποχρέωση της Δημοτικής αρχής να  συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη της καλλιτεχνικής δημιουργίας. 

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ εγγυάται την σωστή μουσική κατάρτιση και έχει σκοπό αφενός να προσφέρει στους σπουδαστές του τη μουσική παιδεία με τις κατά το δυνατόν υψηλότερες   προδιαγραφές  και αφετέρου να αποτελέσει ένα ζωντανό κύτταρο μουσικής καλλιτεχνικής δημιουργίας με τη διοργάνωση συναυλιών και εκδηλώσεων, που θα συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου. Τα θέματα Πολιτισμού είναι, σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αναγκαία για την κοινωνία μας και την συνοχή της. Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ θα λειτουργεί τις μέρες Δευτέρα και Τετάρτη από τις 3.00 μ.μ. και το Σάββατο από τις 10.00 π.μ. Για εγγραφές και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη στα τηλέφωνα 2223032341 – 2223029744 εσωτερικό 214.