Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Παζάρι Αυλωναρίου 2012. Το καλύτερο παζάρι!!

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Την Κυριακή το βράδυ έκλεισε τις πύλες της η εμποροπανήγυρη Αυλωναρίου. Κορυφαίο οικονομικό γεγονός του Δήμου μας, και για τη φετινή χρονιά. Το επισκέφθηκαν χιλιάδες επισκέπτες και ήταν μακράν η καλλίτερη εμποροπανήγυρη που έγινε ποτέ από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. Σε αυτό συνέτεινε η προσοχή με την οποία περιέβαλε το Παζάρι  η σημερινή Δημοτική Αρχή και οι σοβαρές υποδομές που την τελευταία διετία δημιούργησε  στο χώρο του Παζαριού και των Χανίων γενικότερα. Η  διάνοιξη δρόμου του σχεδίου πόλης των Χανίων, τα έργα βελτίωσης  στις στροφές των δρόμων και στα γεφύρια, η μόνιμη ηλεκτροδότηση του  Παζαριού, η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους γύρω από το παζάρι , αλλά και τόσα άλλα, βοήθησαν τα μέγιστα.

Δίπλα στα έργα υποδομής, καθοριστικό ρόλο έπαιξε  η οργανωτική ικανότητα της Δημοτικής Αρχής. Με  την υποδειγματική καθαριότητα όλων των χώρων, την άριστη ρύθμιση της κυκλοφορίας, την δωρεάν διάθεση χώρων  στάθμευσης με παρκαδόρους (αξιοποιήθηκε και το προαύλιο του Λυκείου), την διάθεση δωρεάν Δημοτικών τουαλετών για τους εμπόρους και τους επισκέπτες, αναδείχτηκε στη ουσία ένα «νέο Παζάρι».

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν παρατηρήθηκε το παραμικρό μποτιλιάρισμα όλες τις ημέρες!  Τα λεωφορεία και τα μεγάλα φορτηγά, μπορούσαν εύκολα και άνετα να διασταυρώνονται, αφού, με την μέριμνα της Δημοτικής Αρχής,  είχε προηγηθεί ακόμη και η διαπλάτυνση των στροφών στα σημεία που άλλα χρόνια υπήρχε κυκλοφοριακό πρόβλημα. Υπήρχαν βέβαια και φέτος αρκετοί «τροχονόμοι» που ρύθμιζαν την κυκλοφορία.

Επίσης κατέπληξε ευχάριστα τους κατοίκους των Χανίων και τους διερχόμενους η άμεση και άριστη καθαριότητα των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν για όλες τις εκδηλώσεις του Παζαριού. Κυρίως συζητήθηκε ευρέως το γεγονός ότι ενώ την Κυριακή αργά το βράδυ έκλεισε το παζάρι, την Τρίτη μεσημέρι δεν υπήρχε το παραμικρό σκουπίδι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τους παράδρομους, τους χώρους στάθμευσης και γενικά σε όλη την έκταση που χρησιμοποιήθηκε από τους εμπόρους και τους επισκέπτες.  Και το πιο εντυπωσιακό, οι δρόμοι από την Τρίτη αποδόθηκαν στη κυκλοφορία!                                                                                                                         Σε όλη την διάρκεια του παζαριού υπήρχαν καθαριστές στους δρόμους, ενώ και η αποκομιδή των απορριμμάτων  μέσα από το παζάρι υπήρξε υποδειγματική. Τίποτα δεν  ήταν όπως τα προηγούμενα χρόνια,  όταν το σκουπίδι έπνιγε για μήνες την περιοχή αφού η καθαριότητα της αφηνόταν στον χρόνο.  Πρόκειται για πραγματικό άθλο των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου, των υπευθύνων και των εργαζομένων σε αυτές, που έτυχε της γενικής αναγνώρισης και επιδοκιμασίας. Ο πολύ καλός καιρός και τα δύο Σαββατοκύριακα, συνέτεινε επίσης  στην αυξημένη εμπορική κίνηση και συνετέλεσε στο να αποχωρήσουν ευχαριστημένοι οι  έμποροι, που σε μία εποχή κρίσης εισέπραξαν «ζεστό» χρήμα. Το ίδιο ευχαριστημένοι ήσαν και οι επισκέπτες, που  βρήκαν πολλά εμπορεύματα σε προσιτές τιμές και κατάφεραν, έτσι, να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες που προσφέρει το Παζάρι. Έντονη υπήρξε η κίνηση και στα είδη εστίασης. Μεζεδοπωλεία,  οβελιστήρια, ταβέρνες, λουκουματζίδικα, που είχαν την τιμητική τους και πρόσφεραν ευκαιρίες κοινωνικής συναναστροφής και γευσιγνωσίας στους  χιλιάδες επισκέπτες του Παζαριού. 

Το περίπτερο του Δήμου, που στήθηκε για δεύτερη φορά, στο οποίο προβλήθηκαν τοπικές εκδόσεις και που φέτος φιλοξένησε και το ανταλλακτήριο παζάρι της ομάδας αλληλεγγύης των γυναικών του Αλιβερίου, καθώς επίσης και το περίπτερο των ΑΜΕΑ που φιλοξένησε ο Δήμος, αποτέλεσαν άλλες δύο σταθερές του φετινού Παζαριού.Καλό χειμώνα σε όλους μας!  Και του χρόνου ακόμη καλύτερα!             Καλή δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα που περνάμε.