Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ανακοίνωση Ενημέρωση

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Ο Αντιδήμαρχος ΔΕ Αυλώνος Μιχάλης Ρήγας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άγγελος Ποθητάκης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Γεωργίου Μόσχος Αχιλλέας και τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Τσάλας Στυλιανός και Κρόκος Αντώνιος,  θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συμπολίτες μας ότι:

   Σύμφωνα με την κατηγορηματική δέσμευση του Δημάρχου η οποία αναφέρθηκε και σε εμάς και ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά κοινοποιήθηκε και με την από 20-10-12 επιστολή του  στους κατοίκους του Αγίου Γεωργίου:

α) Καμία χωματερή δεν πρόκειται να δημιουργηθεί πουθενά στο Δήμο μας. Άλλωστε το απαγορεύουν όλοι οι νόμοι. Αυτό που προβλέπει η μελέτη είναι το να γίνει μία κλειστή Μονάδα Ανακύκλωσης. Δεν θα θάβεται ούτε ένα κιλό σκουπίδια στον τόπο μας και επομένως δεν θα υπάρχει καμία περιβαλλοντική επιβάρυνση. Με τον τρόπο αυτό στο Δήμο μας δεν θα έχουμε χωματερές ή θάψιμο σκουπιδιών και κατ επέκταση ούτε βλάβες στον υδροφόρο ορίζοντα και στο περιβάλλον.

β) Η Μονάδα δεν θα γίνει στη θέση «ΛΟΥΓΚΑ» ούτε κοντά στα όρια της Τοπικής Κοινότητας του Αη Γιώργη, ούτε σε κανένα σημείο παραπλεύρως του ποταμού Χόνδρου σε όλο του το μήκος. Εξάλλου ουδέποτε επιλέχτηκε μια τέτοια θέση. Η αναζήτηση κατάλληλου χώρου στρέφεται σε περιοχή που απέχει από τον Αη-Γιώργη πάνω από δέκα χιλιόμετρα .

γ) Ο Δήμος Κύμης–Αλιβερίου διαθέτει 15 απορριμματοφόρα, τα μισά εκ των οποίων εξυπηρετούν την περιοχή Δυστίων και Ταμυνέων. Μέρος τους εξυπηρετεί την Δημ. Ενότητα των Κονιστρών (Κρεμαστός, Μακρυχώρι κλπ). Επομένως αν χρησιμοποιηθεί ο παραποτάμιος δρόμος του Χόνδρου, ο οποίος σημειωτέον περνά 600 μέτρα νότια του Αγίου Γεωργίου, από αυτόν θα διέρχονται 5 με 6 το πολύ κλειστά και σύγχρονα οχήματα την ημέρα, κατά τους καλοκαιρινούς μήνες! Τη χειμερινή περίοδο θα είναι πολύ λιγότερα.  

H κατασκευή της κλειστής μονάδας ανακύκλωσης, για την οποία μάλιστα έχει εξασφαλιστεί από το δήμο μας η απαιτούμενη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,  θα βάλει επιτέλους  τέρμα στην ανεξέλεγκτη διάθεση των σκουπιδιών στα ρέματα, στα ποτάμια κλπ. Ούτε ένα κιλό σκουπίδια δεν θα μένει στο Δήμο μας.  Δεν θέλουμε να μας πετάνε τα σκουπίδια στην πόρτα μας, ούτε να πετάμε τα δικά μας στην πόρτα των άλλων.

 Τα  απορρίμματα τα παράγουμε εμείς οι ίδιοι οι πολίτες και εμείς πρέπει να συμμετέχουμε ενεργά στην ασφαλή διαχείριση τους και όχι να βάζουμε εμπόδια.

Επομένως, για όλα τα πάρα πάνω, δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι από τη μεριά μας δεν έχουμε κανένα λόγο να διαφωνούμε στην υλοποίηση των πιο πάνω.

 Μιχάλης Ρήγας                                          Άγγελος Ποθητάκης

 Μόσχος Αχιλλέας       Τσάλας Στυλιανός         Κρόκος Αντώνιος