Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Διαχείριση απορριμμάτων δήμου Κύμης – Αλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Οι εκπρόσωποι των Τοπικών Κοινοτήτων Παρθενίου και Θαρρουνίων σε σχέση με το θέμα της χωροθέτησης της Κινητής Μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων – Κομποστοποίησης στους Παραμερίτες και επειδή η διαχείριση των απορριμμάτων είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους ,δηλώνουμε ότι οι Κοινότητες μας δεν έχουν καμία σχέση με την θέση Μεγάλη Βόλτα στους Παραμερίτες,  μια και η περιοχή δεν εμπίπτει στα διοικητικά μας όρια και ίσως και να μην έπρεπε καν να εκφράσουμε άποψη, μια και βρισκόμαστε χιλιόμετρα μακριά.   Όμως ως όμορες Τοπικές Κοινότητες και γνωρίζοντας ότι   ο τρόπος λειτουργίας της  μονάδας Ανάκτησης Ανακυκλώσιμων – Κομποστοποίησης, δεν θα βλάψει το περιβάλλον στην περιοχή που θα δημιουργηθεί δηλώνουμε τα εξής:

 Η μονάδα θα  είναι κλειστή σε  αθέατο σημείο και με την λειτουργία της δεν παραμένουν και δεν θάβονται  σκουπίδια στην περιοχή. Το περιβάλλον δεν υποβαθμίζεται αντίθετα η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων συμβάλει στην προφύλαξη του. Ως Τοπικές κοινότητες όπως και όλος ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου οφείλουμε να διαφυλάξουμε το περιβάλλον που μόνο σταματώντας τις χωματερές και το θάψιμο των σκουπιδιών θα το πετύχουμε.

Για τους πιο πάνω λόγους, συμφωνούμε για την κατασκευή έργου, αλλά οι πλέον αρμόδιοι για να τοποθετηθούν είναι οι κάτοικοι των Παραμεριτών μια και η Περιβαλλοντική αυτή μονάδα αφορά τα διοικητικά τους όρια.   

ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ – ΠΡΟΕΔΡΟΙ

                        Τ.Κ. ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ                               Τ.Κ. ΘΑΡΡΟΥΝΙΩΝ                     

                   ΧΑΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                    ΚΟΥΤΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ