Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Επιχορήγηση 41.000 ευρώ στα αθλητικά σωματεία του δήμου βοηθάμε για να κρατηθούν τα σωματεία ζωντανά και τα παιδιά μας μέσα στους αθλητικούς χώρους

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου, έρχεται αρωγός σε όλα τα αθλητικά σωματεία της περιφέρειας του. Η ενίσχυση της αθλητικής δράσης των σωματείων και οικονομικά, πέρα από την συνεχή προσπάθεια βελτίωσης των αθλητικών υποδομών που συνεχώς ο Δήμος καταβάλει, ίσως είναι μια πρωτοποριακή συμπεριφορά.  Ο Δήμαρχος  Δημήτρης Θωμάς  τόνισε ότι : «Ακόμη και στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο αθλητισμός αποτελεί επένδυση για τη νεολαία του Δήμου μας. Υπάρχει  ανάγκη να στηριχθούν τα αθλητικά σωματεία, τα οποία  προσφέρουν  υγιή διέξοδο στην ενεργητικότητα και στις ανησυχίες των νέων. Πως θα στραφούν οι νέοι προς τον αθλητισμό όταν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις; Και όλοι ξέρουμε ότι όταν οι νέοι δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό είναι πολύ πιθανό να στραφούν σε άλλες συνήθειες. Ο αθλητισμός έχει φέρει μεγάλες διακρίσεις στο Δήμο και τον έχει προβάλει  σε πανελλαδικό επίπεδο.  Πρέπει να βοηθήσουμε τους νέους, ώστε να εξακολουθήσουν να φέρνουν διακρίσεις στο Δήμο μας. Οι αθλητικές δραστηριότητες και οι συνεχείς αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο Δήμο μας δημιουργούν μια υγειή διέξοδο για τη νεολαία του Δήμου. O αθλητισμός είναι η λύση και η διέξοδος στα προβλήματα, ειδικά των νέων ανθρώπων».   Εφέτος, η οικονομική ενίσχυση του Δήμου στα αθλητικά σωματεία ανέρχεται στα 41.000 ευρώ. Το ποσό αυτό κατανεμήθηκε σε όσα σωματεία συμμετέχουν στα επίσημα πρωταθλήματα του Νομού, με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από πρόταση του Δημάρχου και έχουν ως εξής: Για κάθε ομάδα της Α1 κατηγορίας (ΑΟ Κύμης, ΑΟ Αυλωναρίου, Νηλέας Νεοχωρίου, ΑΟ Δύστου) προβλέπεται επιχορήγηση 3.000 ευρώ. Για κάθε ομάδα της Α2 κατηγορίας ( ΦΣ Ταμυναϊκός και ΑΟ  Κοσκίνων), προβλέπεται επιχορήγηση 2.000 ευρώ.

Για κάθε ομάδα της Β κατηγορίας (ΑΕ Ανδρονιάνων, Άρτεμης Αγίου Γεωργίου, ΑΟ Αναγέννηση Οκτωνιάς, ΑΟ Ζαράκων, ΑΟ Ηρακλής Πρασίνου,  ΑΟ Τραχηλίου) προβλέπεται επιχορήγηση 1.500 ευρώ. Για κάθε ομάδα της Γ κατηγορίας (ΑΟ Αναγέννηση Μονοδρίου, ΑΟ Άρης Αγίου Ιωάννη, ΑΟ Μετοχίου) προβλέπεται επιχορήγηση 1.000 ευρώ. Για τα παιδικά τμήματα του ΑΟ Κριεζών και του Αίολου Κριεζών προβλέπεται επιχορήγηση 1.000 ευρώ για το καθένα. Για τον Ναυτικό ‘Ομιλο Αλιβερίου και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Αλιβερίου  προβλέπεται επιχορήγηση  2.500 ευρώ για τον καθένα. Για τις  ομάδες μπάσκετ του ΑΟ Κύμης, του Γ. Σ. Κύμης και του Αστέρα Αλιβερίου προβλέπεται επιχορήγηση 2.000 ευρώ για την καθεμία.