Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Αγανάκτηση και ανησυχία για την καθυστέρηση του έργου στον παραλιακό δρόμο του Στομίου. Μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατάνα

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

 Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά, πραγματοποιήθηκε στην Πλατάνα συγκέντρωση κατοίκων και επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, παρουσία της δημοτικής αρχής και του επιβλέποντος εκ μέρους της Περιφέρειας κ. Πολίτη, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της σημαντικής καθυστέρησης της κατασκευής του έργου αντιστήριξης στον πολύπαθο παραλιακό δρόμο του Στομίου.

            Μετά από πολλές πιέσεις της δημοτικής αρχής, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση από το σημείο αυτό, η Περιφέρεια, συνέταξε τη μελέτη, ενέκρινε τη δαπάνη, δημοπράτησε το έργο και εγκατέστησε τον εργολάβο, με χρόνο παράδοσης του έργου τον Ιούλιο του 2013. Ο ίδιος ο εργολάβος, σε συγκέντρωση που έγινε με πρωτοβουλία του Δήμου, τον περασμένο Δεκέμβριο, δεσμεύτηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι.

Κατά το διάστημα αυτό, από τον Δεκέμβριο του 2012, ο δρόμος παραμένει κλειστός, διότι, με εισαγγελική παραγγελία έχει απαγορευτεί η διέλευση, λόγω  επικινδυνότητας των εργασιών. Αυτό δυσχεραίνει έως και αποκλείει την προσέγγιση των παραλιακών οικισμών της Κύμης, αλλά και την πρόσβαση στη νήσο Σκύρο. Η παράκαμψη της κυκλοφορίας γίνεται μέσω Οξυλίθου ή Κονιστρών, από δρόμους τελείως ακατάλληλους και επικίνδυνους κυρίως για μεγάλα οχήματα, αλλά και με πρόσθετο κόστος και χρόνο μετακίνησης όλων των οχημάτων. Παράλληλα, η κατάσταση αυτή έχει επιφέρει μεγάλη οικονομική ζημία στους επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι ούτως ή άλλως πλήττονται από τη δύσκολη οικονομική κατάσταση.

Ωστόσο, επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος στην κατασκευή του έργου, δημοτική αρχή, επαγγελματίες και κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν πλέον έντονα, αντιλαμβανόμενοι ότι το έργο καθυστερεί και ο δρόμος φαίνεται ότι θα παραμείνει κλειστός και το καλοκαίρι και άγνωστο πόσο ακόμη!

Για τον λόγο αυτό, στη συγκέντρωση αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Δημάρχου, η συγκρότηση επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου, των επαγγελματιών, των κατοίκων, αλλά και της επιβλέπουσας αρχής της Περιφέρειας, με εβδομαδιαίες συναντήσεις κάθε Δευτέρα 6:30 μ.μ. με στόχο τη στενή παρακολούθηση των εργασιών και τη συνεχή εξάσκηση πίεσης προς τον εργολάβο για την επιτάχυνση αυτών. Επίσης, αποφασίστηκε να σταλεί το παρόν προς όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και τον ανάδοχο του έργου, τονίζοντας ότι αν οι εργασίες δεν προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της σύμβασης, θα γίνουν δυναμικές κινητοποιήσεις, παράλληλα με προσφυγές στα αρμόδια δικαστήρια της χώρας.