Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Πολιτική Προστασία SPOT
Drink IQ
Drink IQ
Drink IQ
Σύνδεσμοι
Ινστιτουτο Παπανικολαου

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ    ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

Η Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου. Καθιερώθηκε το 1966 από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σε ανάμνηση ενός τραγικού συμβάντος(1960: Η Σφαγή του Σάρπβιλ: Η αστυνομία της ρατσιστικής Νοτίου Αφρικής, του απαρτχάιντ και των φυλετικών διακρίσεων, πνίγει στο αίμα ειρηνική διαδήλωση μαύρων φοιτητών. Από τα πυρά των αστυνομικών σκοτώνονται 69 διαδηλωτές και τραυματίζονται 180)
που συγκλόνισε την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Η Καθημερινότητα μας παρουσιάζει πολλά προβλήματα , ο Ελληνικός λαός είναι ανεκτικός χωρίς φυλετικούς ή θρησκευτικούς διαχωρισμούς. 

Η εξουσία είτε είναι κεντρική είτε αποκεντρωμένη πολύ δε περισσότερο η Δημοτική, πρέπει να ενδιαφέρεται  για τις ανάγκες των ανθρώπων στη ζωή και την  εργασία τους η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός είναι αυτά που μας ενώνουν .

 Οι μετανάστες που βρίσκονται στην χώρα μας αναγκαστικά λόγω των δύσκολων συνθηκών στις χώρες τους (οικονομική κατάσταση, πόλεμοι, φτώχια κτλ.), πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανεκτικότητα  ως άνθρωποι με δικαιώματα και υποχρεώσεις, χωρίς διακρίσεις και να αποδίδεται η ιθαγένεια στα παιδιά τους διότι η μόνη πατρίδα που γνωρίζουν είναι η Ελλάδα.  

Ο ΟΗΕ μάς καλεί αυτή τη μέρα αλλά και καθημερινά να ενώνουμε τις φωνές μας για τα θύματα του ρατσισμού, των φυλετικών διακρίσεων, της ξενοφοβίας και της μισαλλοδοξίας.
                                                Για το ΣΕΜ  του

                                               Δήμου Κύμης- Αλιβερίου

                                                ο Πρόεδρος

                                             

            ΝΤΟΒΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ