Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Ντροπή!!!

Δημοσιεύθηκε την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ανοιχτή επιστολή Δήμου Κύμης Αλιβερίου προς το Δημ. Σύμβουλο κ. Μιχαήλ:

Καλώς τους!!! Κι ότι είχαμε πιστέψει ότι η πρόσφατη ετυμηγορία της δικαιοσύνης  θα έβαζε  μυαλό σε πολλούς .

Κατανοούμε την αγωνία κάθε μέλους αντιπολιτευτικής παράταξης να θέλει να επιβεβαιώσει τον ρόλο του, ωστόσο αυτό που έπραξε ο κ. Μιχαήλ, με την πρόσφατη ανακοίνωση του   θεωρούμε ότι έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα.

 Οι χαρακτηρισμοί «μπίζνες» «πάπλωμα» κλπ , ήταν τουλάχιστον άστοχοι! Γι αυτό θα πρέπει -κατ  ελάχιστον-  να ανακληθούν όλα αυτά από τον ίδιο δημόσια! Διαφορετικά θα πρέπει να αποδειχτούν δημόσια. Αλλιώς  η καταδίκη τους αποτελεί μονόδρομο.

Κύριε Μιχαήλ τα προβλήματα συζητήθηκαν και στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο από το οποίο  και εσείς χαρακτηριστικά απείχατε. 

Να σας ενημερώσουμε όμως  συνοπτικά για τα όσα ειπώθηκαν. Η αγορά και μετέπειτα τα έργα για την προστασία της οικίας του μεγάλου ευεργέτη  Γ. Παπανικολάου ανήκουν αποκλειστικά και μόνο στην πρωτοβουλία της σημερινής Δημοτικής Αρχής που αποτελεί σε μεγάλο βαθμό συνέχεια της προηγούμενης στο Δήμο Κύμης. Το 2004 ο Δήμος ξεκίνησε την τμηματική αγορά του ακινήτου από τους κληρονόμους  του, η οποία ολοκληρώθηκε το 2006. Χρονιά ίδρυσης και του Ινστιτούτου Γ.Ν. Παπανικολάου.  Με το ποσό των 40.000 ευρώ έγιναν οι πρώτες ενέργειες για την διάσωση του κτιρίου (αντικατάσταση χαλασμένων κουφωμάτων, σοβάδων  εσωτερικών  τοίχων, στέγης, καθαίρεση  παράνομων και αυθαίρετων προσθηκών στο κτήριο  κλπ). Έργο επείγον για να διασωθεί – προφυλαχθεί το κτίριο που βρισκόταν στα όρια της κατάρρευσης. Στην συνέχεια έγινε η σύνταξη εξειδικευμένης μελέτης με στόχο την πλήρη προστασία και ανακατασκευή του σημαντικού αυτού κτιρίου που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο και η μετατροπή του σε ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ. Το έργο ολοκληρώνεται με 250.000 ευρώ και μάλιστα με χρηματοδοτήσεις που δεν επιβάρυναν τους δημότες. Και βέβαια να σας γνωρίσουμε ότι στο εν λόγω έργο ο Χαλκιδαίος εργολάβος, που προέκυψε κατά την δημοπρασία του έργου απασχόλησε δεκάδες εργάτες και τεχνίτες από την περιοχή της Κύμης σε διάφορες εργασίες. Όλα αυτά όμως ισοπεδώνονται και απαξιώνονται από εσάς με πολύ μεγάλη ευκολία και χαρακτηρίζονται πάπλωμα!!

Που και πόσο ήταν λοιπόν το ‘’πάπλωμα ‘’ και οι ‘’μπίζνες’’ κύριε Μιχαήλ;

Γιατί τόσο εσείς , όσο και η υπόλοιπη αντιπολίτευση  που προκάλεσε την συνεδρίαση με έγγραφο αίτημα της δεν ήρθατε να  ενημερωθείτε και να  συζητήσετε  για το θέμα;;

 Αλήθεια γνωρίζετε που είναι το κτίριο; Έχετε δει το έργο τελειωμένο;

 Περάστε να το δείτε. Αξίζει τον κόπο. Ίσως νοιώσετε λίγο σεβασμό  απέναντι στον μεγάλο μας επιστήμονα. 

 Κύριε Μιχαήλ είναι δικαίωμα σας να ταυτίζεστε με όσους πρόσφατα καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμηση  από τη δικαιοσύνη, για το θέμα αυτό. Αλλά αυτό το δικαίωμα σας  δεν παύει   να προκαλεί σε όλους μας, ντροπή!!