Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Στις 9 Απριλίου του 2012 ξεκίνησε η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ υλικών στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου. Η Δημοτική Αρχή με δικά της μέσα και πόρους (αγορά 100 κάδων – χρήση απορριμματοφόρου) και με την ενημέρωση (φυλλάδια, συζητήσεις σε σχολεία και τις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων) αποφάσισε να προχωρήσει στην υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης για την εφαρμογή της ανακύκλωσης στο Δήμο μας. Κάλυψε έτσι τον κεντρικό οδικό άξονα από το Αλιβέρι ως την Κύμη.

Η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ βρήκε μεγάλη ανταπόκριση στους κατοίκους του Δήμου και λειτούργησε από την έναρξη της πολύ καλά.

Καλούνται οι δημότες να συνεχίσουν να στηρίζουν αυτή τη σημαντική προσπάθεια.

Πρόθεση της Δημοτικής Αρχής και αίτημα των Δημοτών είναι να διευρυνθεί και να καλύψει περισσότερα μεγάλα χωριά, σε μια προσπάθεια ολοκλήρωσης της.

Παρά τις οικονομικές αλλά και τις θεσμικές δυσκολίες θα κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά, ώστε η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ να καλύψει το 2013 τα 2/3 του Δήμου. Με την προμήθεια άλλων 100 κάδων, αυτοκινήτου μεταφοράς κ.τ.λ. 

Πίστη και πάθος μας είναι να λειτουργήσει η ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ υλικών όσο γίνεται καλλίτερα. Να διευρυνθεί και να  ολοκληρωθεί, γιατί αυτό θα είναι σημαντικό  για το περιβάλλον, την παιδεία και τον πολιτισμό μας.

Χαρτί – γυαλί – πλαστικό – αλουμίνιο θα μπορούν έτσι να μη ρυπαίνουν, αλλά να επαναχρησιμοποιηθούν, κερδίζοντας με αυτό τον τρόπο σε υλικά, πόρους, ενέργεια και κυρίως περιβαλλοντική συνείδηση.

Η Δημοτική Αρχή έχει ως θέση στην οποία στηρίζεται και ενεργεί για τη διαχείριση των απορριμμάτων την ΠΡΟΛΗΨΗ – ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ – ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΦΗ.

Εργαζόμαστε επίσης για την Ανακύκλωση, Ηλεκτρικών – Ηλεκτρονικών συσκευών, όπως και την ανακύκλωση αδρανών υλικών.

Δημοτική Αρχή και Δημότες καλούμαστε σ’ αυτή τη δύσκολή περίοδο για τη χώρα και το Δήμο μας να συνεργαστούμε για να βελτιώσουμε το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής στο Δήμο μας.