Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Έφυγε ο ηρωικός κυμαίος Ναύαρχος Νίκος Παππάς

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Έφυγε από τη ζωή τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 5 Απριλίου, ο Ηρωικός Κυμαίος Ναύαρχος Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε πρωτοστατήσει στο κίνημα του Πολεμικού Ναυτικού κατά της χούντας των συνταγματαρχών.Τον Μάιο του 1973, ως κυβερνήτης του αντιτορπιλικού «Βέλος», κι ενώ το κίνημα του Ναυτικού είχε ήδη προδοθεί, αποχώρησε αιφνίδια από τη ΝΑΤΟϊκή άσκηση στη Μεσόγειο, όπου συμμετείχε και μαζί με 31 ακόμη αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και ναύτες, έπλευσαν με το «Βέλος» προς την Ιταλία, όπου και ζήτησαν πολιτικό άσυλο.
Η ανταρσία του «Βέλους» το ’73 είχε διεθνή αντίκτυπο και ήταν σημαντικό πλήγμα στην εικόνα του δικτατορικού καθεστώτος στο εξωτερικό. Μετά την πτώση της δικτατορίας ο Νίκος Παππάς ανέλαβε σημαντικές θέσεις στο Ναυτικό, διετέλεσε αρχηγός του ΓΕΝ και συμμετείχε στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Ι. Γρίβα και στην οικουμενική κυβέρνηση Ζολώτα, ως υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.
Ο Νικόλαος Παππάς γεννήθηκε το 1930 στην Κύμη της Εύβοιας και σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Ναυτιλίας και Κατευθύνσεως του Βρετανικού Ναυτικού και στη Σχολή Πάλέμου και Αμύνης του ΝΑΤΟ Ρώμης.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου, μετά την ανακοίνωση της απώλειας του Ναύαρχου Ν. Παππά, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε :
- Να εκφράσει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του
- Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον Δήμαρχο να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών την Τρίτη 9/4/13 και ακολούθως στην Παραλία Κύμης όπου θα γίνει και η ταφή του.
- Το Δημαρχείο στην Κύμη να παραμείνει κλειστό την Τρίτη 9/4/2013.