Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Θετικές ενέργειες για την αντιμετώπιση των κουνουπιών και την προάσπιση της δημόσιας υγείας

Δημοσιεύθηκε την Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική αρχή  προκάλεσε δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου με θέμα το σοβαρό πρόβλημα της αντιμετώπισης των κουνουπιών , με την παρουσία της αρμόδιας για το θέμα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε και πρότεινε μαζί με τη διενέργεια εκνεφώσεων περιμετρικά της Λίμνης του Δύστου να γίνουν και αεροψεκασμοί . Επίσης να διενεργηθεί από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ ενημέρωση και ελέγχος των εργαζομένων στην περιοχή της Λίμνης (κυρίως μεταναστών ) στα πλαίσια της προάσπισης της Δημόσιας Υγείας από την Ελονοσία. Ήδη εγκρίθηκε και ξεκινά η διαδικασία εκνέφωσης περιμετρικά της Λίμνης και αναμένονται οι αεροψεκασμοί (που επίσης έχουν αποφασιστεί).

Παράλληλα στις 12 και 13 ΙΟΥΝΙΟΥ πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος του Δήμου επίσκεψη από κλιμάκιο του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στην περιοχή της Λίμνης του Δύστου. Το κλιμάκιο καθοδήγησε  και βοήθησε καθοριστικά στο έργο του , ομάδα αιρετών και υπαλλήλων του Δήμου. Επίσης προσφέρθηκαν όλες οι διευκολύνσεις για να είναι αποτελεσματική η προσπάθεια τους. Έγινε ενημέρωση σε δεκάδες εργαζόμενους (κυρίως μετανάστες ασιατικής καταγωγής )για τους κινδύνους από τα κουνούπια για τους ίδιους και την Δημόσια Υγεία . Διενεργήθηκαν δοκιμασίες ταχείας διάγνωσης ελονοσίας , οι οποίες απέβησαν αρνητικές. Παράλληλα τονίστηκε η επαγρύπνηση τόσο των μεταναστών όσο και των κατοίκων περιξ της Λίμνης , αλλά και των φορέων υγείας (γιατροί , νοσηλευτές κτλ) για τυχόν κρούσματα ελονοσίας στην περιοχή.

Επίσης τονίστηκαν τα ατομικά μέτρα προστασίας που λαμβάνονται για να μειωθούν οι πιθανότητες νόσησης.

Ως Δημοτική Αρχή ευχαριστούμε το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ για τις ενέργειες του. Επίσης η πολύ καλή συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τα αρμόδια για το θέμα Υπουργεία επιβάλλεται να  συνεχιστεί ώστε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ως Δήμος είμαστε σε ετοιμότητα , επαγρυπνούμε και αναμένουμε να προχωρήσουν από την Περιφέρεια και οι υπόλοιπες εγκεκριμένες δράσεις. Έτσι θα ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα από τα κουνούπια στην ευρύτερη περιοχή και θα προασπίσουμε κατά το δυνατό τη Δημόσια Υγεία.