Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΚΥΜΗ: Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 9ο Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών

Δημοσιεύθηκε την Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Δύο βραδιές  γεμάτες παράδοση, πανδαισία χρωμάτων και ήχων ήταν αυτές  της 27ης και 28ης  Ιουλίου, στην κατάμεστη πλατεία της Κύμης, όπου  πραγματοποιήθηκε  το 9ο Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών. Το Φεστιβάλ   το οποίο αποτελεί πλέον θεσμό για την περιοχή διοργάνωσε ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου με τη συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας.

Την έναρξη του Φεστιβάλ έκανε   η Αντιδήμαρχος πολιτιστικών Αρετή Μπάτσα, η οποία ήταν και υπεύθυνη για την παρουσίαση. Εκτός από τις ευχαριστίες της στους συμμετέχοντες  αναφέρθηκε στη σημασία της διατήρησης των παραδόσεων, οι οποίες διατηρούν αναλλοίωτες τις ρίζες του λαού μας. 

Στο χαιρετισμό ο Δήμαρχος  Δημήτρης Θωμάς ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν, αλλά και όσους ταξίδεψαν από όλη την Εύβοια για να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση, τονίζοντας  τη δεδομένη στήριξη του Δήμου σε κάθε εκδήλωση πολιτισμού, που στη σημερινή δύσκολη εποχή για όλους, αποτελεί αφενός τον κρίκο εκείνο που μας δένει γερά με την παράδοσή μας και αφετέρου ευκαιρία για ποιοτική ψυχαγωγία.

Παραβρέθηκαν επίσης η γραμματέας του Οργανισμού Πολιτιστικών Συλλόγων Εύβοιας κα Κομπορόζου, ο πρέσβης της Δημοκρατίας του Ιράκ κ. Τζαφ,  αντιδήμαρχοι καθώς και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Σημαντική και σε αυτό το  φεστιβάλ η παρουσία του κόσμου, που το καταξιώνει και το ενδυναμώνει με το χειροκρότημά του.

Το Σάββατο παρουσίασαν το χορευτικό τους πρόγραμμα η Α΄ παιδική ομάδα  της Κύμης, ο Εκπολιτιστικός  και Χορευτικός Σύλλογος Ψαχνών «Οι Ρίζες», η Χορευτική Ομάδα Κονιστρών, οι φιλοξενούμενοι « Φίλοι της παράδοσης»  από το Λυγουριό Αργολίδας και η Ομάδα Ενηλίκων Κύμης.   

Την Κυριακή άνοιξε τη βραδιά ο κ.Αντωνίου Θανάσης με ένα εξαίρετο τραγούδι-ταξίδι σε όλα τα χωριά της Εύβοιας. Ακολούθησαν οι παραστάσεις των χορευτικών συγκροτημάτων: «Φιλόμουσος Οργανισμός Καρυστίας» από τα Λέπουρα,  Β΄ παιδική ομάδα  της Κύμης, Εφηβικό τμήμα Κύμης, Χορευτικό Συγκρότημα Αγίου Γεωργίου «Οι Ζορμπάδες» και η Ομάδα Ενηλίκων Κύμης.

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικά δώρα και έπαινοι.

Στα μέλη του  χορευτικού  τμήματος της Κύμης δόθηκε συλλεκτικό φυλλάδιο για την συμπλήρωση των 10 χρόνων από την δημιουργία του. Η Αντιδήμαρχος  κα Μπάτσα συγχαίροντας όλους για τη συμβολή τους  και ιδιαιτέρως τον χοροδιδάσκαλο Κώστα Κανέλλο και την κα Κατερίνα Γκέγκε, χαρακτηριστικά ανέφερε: «Η δεκαετής παρουσία του χορευτικού τμήματος της Κύμης στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας, αλλά και η παρουσία του και οι διακρίσεις του σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο μας κάνει ιδιαιτέρως περήφανους» .

Το ραντεβού ανανεώθηκε για την επόμενη χρονιά στον ίδιο τόπο όπου θα πραγματοποιηθεί το 10ο επετειακό Πανευβοϊκό Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.