Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΚΡΙΕΖΑ: Αποκαταστάθηκε η χωματερή. Τέλος εποχής για την απόρριψη απορριμμάτων αλλά και… βοθρολυμμάτων και σφάγειων

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

 

 Με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου προχωρά δυναμικά σε έργα

 περιβαλλοντικής σημασίας .

             Ολοκληρώθηκε και παραδίδεται στους κατοίκους το έργο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΟΥ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Τ.Δ. Κριεζών Δ.Ε. ΔΥΣΤΙΩΝ» Προϋπολογισμού 192.526,22 Ευρώ.

 Η επιτυχής ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ αποτελεί σημαντική επιτυχία της Δημοτικής αρχής, που πέτυχε μέσα σε λίγους μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων της και αξιοποιώντας την μελέτη που παρέλαβε από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, να εξασφαλίσει τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, εγκρίσεις και την χρηματοδότηση και να δημοπρατήσει το έργο, έτσι ώστε η χωματερή να έχει κιόλας αποκατασταθεί.

 Πέραν των απορριμμάτων, μεγάλες ποσότητες βοθρολυμμάτων και σφάγειων εναποτίθεντο επί δεκαετίες στη χωματερή, η δυσοσμία ήταν αισθητή από μακρινή απόσταση και όλα αυτά  εγκυμονούσαν τεράστιο κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

   Το χρόνιο πρόβλημα της ανεξέλεγκτης και κακής διαχείρισης των σκουπιδιών, αρχίζει να βρίσκει επιτέλους τη λύση του κατά τον καλύτερο τρόπο.

             Η εξέλιξη αυτή, όσον αφορά στην περιβαλλοντική αποκατάσταση του παλιού σκουπιδότοπου και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου, αποτελεί πολύ σημαντική παρέμβαση, αφού πραγματοποιείται ένα ακόμη σπουδαίο βήμα για την προστασία του περιβάλλοντος διασφαλίζοντας καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους των Κριεζών και της γύρω περιοχής

              Ο Δήμαρχος Κύμης – Αλιβερίου θεωρεί υποχρέωση του να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, την Περιφέρεια, αλλά και τις Υπηρεσίες του Δήμου, για την υποστήριξη  τους δηλώνοντας επίσης και τα εξής:

«Η υποδειγματική αποκομιδή των σκουπιδιών ακόμα και τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού, η ανακύκλωση, που συνεχώς επεκτείνεται, η αποκατάσταση των χωματερών, η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με προγραμματισμό δράσεων μείωσης του όγκου τους, αλλά και η κομποστοποίηση κλπ, έχουν αρχίσει να υλοποιούνται ή να παίρνουν το δρόμο της υλοποίησης σύμφωνα με τις προεκλογικές μας  δεσμεύσεις