Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

ΚΥΜΗ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ!

Δημοσιεύθηκε την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Τη Δευτέρα 8/7/2013 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην αίθουσα  του Δημαρχείου Κύμης, μετά  από πρόσκληση του Δήμαρχου Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημήτρη Θωμά και του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ που απευθυνόταν σε όλους τους φορείς της περιοχής, με θέμα τα προβλήματα που ταλανίζουν το εργοστάσιο της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης ΕΠΕ, θυγατρικής των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκαν: Ο Μητροπολίτης  Καρυστίας και Σκύρου κ.κ. Σεραφείμ,  ο Δήμαρχος Δημ. Θωμάς, η πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ  του σωματείου των εργαζομένων της ΗΜΚ,  Αντιδήμαρχοι,  Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Πρόεδρος της Δημ. Κοινότητας Κύμης, Τοπικοί Σύμβουλοι, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Στουπής και κα Ντούρου, ο πολιτευτής κ. Μακαρίου εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο πρόεδρος των Ελευθέρων Πολιτών κ. Νικητάκης, ο κ. Ευαγ. Μπενέτος εκ μέρους του ΤΕΕ Ευβοίας, καθώς επίσης εκπρόσωποι φορέων της περιοχής, εργαζόμενοι και πολίτες του Δήμου.

Κατόπιν τοποθετήσεων αποφασίσθηκε η δυναμική διεκδίκηση :

-        της  άμεσης αποπληρωμής των δεδουλευμένων του έτους 2013 των εργαζομένων της ΗΜΚ.

-        της απρόσκοπτης λειτουργίας του εργοστασίου.

-        της  χρηματοδότησης της εταιρίας και ανάθεσης παραγγελίας για την κατασκευή αντιβαλλιστικών κρανών και άλλων αμυντικών προϊόντων.

-        της διασφάλισης των θέσεων εργασίας.

-         Και το κάλεσμα σε συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του Νομού για την επίτευξη των πάρα πάνω στόχων.

Κοινή θέση επίσης ήταν η κλιμάκωση των αγώνων   με  οργάνωση κινητοποιήσεων και δράσεων  για τη διάσωση του εργοστασίου, που αποτελεί τον κύριο εργασιακό πνεύμονα της περιοχής.