Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Το θεσμό των λαϊκών συνελεύσεων συνεχίζει δυναμικά ο δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

 

Με τους κατοίκους 32 Τοπικών Κοινοτήτων του  Δήμου Κύμης – Αλιβερίου  είχε μέχρι σήμερα την ευκαιρία να συζητήσει ο Δήμαρχος  Δημήτρης Θωμάς,  στα πλαίσια  ισάριθμων  λαϊκών  συνελεύσεων  που πραγματοποιήθηκαν στα χωριά, πιστός για μια ακόμη χρονιά στη δέσμευση του για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων .  Μέχρι το τέλος Αυγούστου αναμένεται να επισκεφτεί και τις 47 κοινότητες. Με πλήθος θεμάτων στην ατζέντα, μεγάλη προσέλευση κατοίκων και παρουσία  Αντιδημάρχων, Δημοτικών,  Τοπικών Συμβούλων και των  προέδρων των Κοινοτήτων, γίνεται πράξη και φέτος μια θεμελιώδη και βασική αρχή της δημοκρατίας που είναι οι λαϊκές συνελεύσεις.

Σε κάθε χωριό  ο πρόεδρος της Κοινότητας ενημερώνει το Δήμαρχο για τα προβλήματα που υπάρχουν και τις προτεραιότητες που έχουν τεθεί από το Τοπικό Συμβούλιο.  Ο Δήμαρχος με τη σειρά του ενημερώνει τους δημότες για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στη λειτουργία του Δήμου, (κατά κύριο λόγο οικονομικά, λόγω των μειωμένων χρηματοδοτήσεων, της μείωσης του προσωπικού και της ακρίβειας της αγοράς), τον αγώνα που δίνεται καθημερινά από τη Δημοτική αρχή και τους εργαζόμενους για την σωστή λειτουργία των υπηρεσιών  καθαριότητας, ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού αλλά  και της συντήρησης της οδοποιίας και στα 111 χωριά του Δήμου. Πραγματοποιεί επίσης ένα σύντομο  απολογισμό του έργου της δημοτικής αρχής, αναφέρεται στα μελλοντικά σχέδια που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο χρονικό διάστημα και τις συνεχείς προσπάθειες που καταβάλλονται για την ένταξη έργων στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και την εκτέλεσή τους.

Στην συνέχεια παίρνουν τον λόγο φορείς και δημότες θέτοντας τα ερωτήματα τους και τους προβληματισμούς τους.

Η   συμμετοχή των πολιτών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική και εκ του αποτελέσματος φαίνεται για άλλη μια φορά, ότι οι λαϊκές συνελεύσεις μπορούν να προσφέρουν πάρα  πολλά στην τοπική κοινωνία αλλά και στη αποτελεσματικότερη λειτουργία της  Δημοτικής Αρχής. 

Δίνεται η  ευκαιρία στους δημότες   να ενημερωθούν με άμεσο τρόπο και για τα μεγάλα θέματα που αφορούν το Δήμο, αλλά και για τα ειδικότερα θέματα που αφορούν το χωριό τους, όπως επίσης να ακουστούν τα ερωτήματα, οι προτάσεις και οι τοποθετήσεις τους.

 Εκφράζοντας την ικανοποίηση του  ο Δήμαρχος τόνισε  :

«Είναι πράγματι δύσκολο να βρεθείς και στις 47 Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, Όμως για εμάς η άμεση ανταλλαγή απόψεων με τους δημότες  είναι υποχρέωση αλλά και ανάγκη. Για το λόγο αυτό επί 11 συνεχή χρόνια τις πραγματοποιούμε ανελλιπώς Ύστερα από την ανάλυση των πεπραγμένων, αλλά και την καταγραφή νέων δεδομένων που προκύπτουν  στις λαϊκές συνελεύσεις, επαναπροσδιορίζουμε τη στάση μας σε ορισμένες περιπτώσεις, σηκώνουμε τον πήχη ψηλότερα και γινόμαστε έτσι ακόμα πιο χρήσιμοι και αποτελεσματικοί για τον τόπο μας.

Ταυτόχρονα  υλοποιούμε τις  δεσμεύσεις μας για την όσο πιο συχνή ενημέρωση του κόσμου,  Ξέροντας ότι μπορούμε να τον  κοιτάμε στα μάτια και να συζητάμε μαζί του. Μέσα από τη διαδικασία των Λαϊκών Συνελεύσεων  βγαίνουμε όλοι κερδισμένοι και περισσότερο απ όλους η κάθε Κοινότητα και ο Δήμος μας συνολικά»