Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Το ΚΑΔΙ τίμησε τους ευεργέτες του

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Κάδι την Κυριακή 4 Αυγούστου 2013 η εκδήλωση μνήμης για τους 2 ευεργέτες του χωριού Φίλιππο Ρεμούνδο και Αναστάσιο Παπαναστασίου, οι οποίοι με δικά τους χρήματα κατασκεύασαν το δημοτικό σχολείο και τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου αντίστοιχα.

Το Τοπικό Συμβούλιο σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Καδίου, υπό την αιγίδα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, διοργάνωσαν με τον καλύτερο τρόπο την εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε πλήθος κόσμου για να τιμήσουν με την παρουσία τους τη μνήμη των ευεργετών.

Ευεργέτες που σε δύσκολους καιρούς προσέφεραν μέρος ή ολόκληρη την περιουσία τους στην προσπάθεια του χωριού για πρόοδο και ανάπτυξη.

Ευεργέτες που είχαν σαν κίνητρο την αγάπη προς το συνάνθρωπο, τη γενέθλια γη, τη βαθειά πίστη σε αρχές, αξίες και το πηγαίο χριστιανικό ήθος.

Για το ήθος και την προσφορά τους μίλησε ο Αντιδήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Τάσος Βλάχος, ενώ για το βιογραφικό και το ιστορικό των δωρεών τους ο Δημ. Σύμβουλος κ. Δημήτρης Μάγειρας.

Μετά το πέρας της λειτουργίας, του μνημόσυνο και των ομιλιών στην εκκλησία ακολούθησε δεξίωση στην πλατεία του χωριού με πλούσια εδέσματα και αναψυκτικά.

Την εκδήλωση λάμπρυνε με την παρουσία του ο Χορευτικός-Χορωδιακός Σύλλογος Κονιστρών, χορεύοντας παραδοσιακούς χορούς απ’ όλη την Ελλάδα. Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα γιατί με την παρουσία τους τίμησαν τη μνήμη των ευεργετών.

Το μήνυμα που πέρασε μέσα από την εκδήλωση είναι ότι στη δίνη της κρίσης που περνά η χώρα μας αυτή τη χρονική στιγμή είναι ανάγκη όσο ποτέ άλλοτε η ανάδειξη των ευεργετών μέσα από  το παρελθόν αλλά και το παρόν ως συνεχιστές της μακράς παράδοσης στην προσφορά στον τόπο, προσφοράς στο κοινωνικό επίπεδο, στην πολιτιστική δράση και στην εκπαίδευση. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ.κ Σεραφείμ, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Δημ. Θωμάς, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, όπως και συγγενείς των ευεργετών.

Ο Αντιδήμαρχος

Δήμου Κύμης-Αλιβερίου

Τάσος Βλάχος