Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

42 λαϊκές συνελεύσεις πραγματοποιήθηκαν μέχρι σήμερα και συνεχίζεται δυναμικά η ενημέρωση των κατοίκων στο Δήμο Κύμης – Αλιβερίου

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

 Τηρώντας την υπόσχεση του για συνεχή ενημέρωση των κατοίκων και ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία , ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς σε διάστημα ενός μήνα έχει επισκεφτεί 42 τοπικές κοινότητες.  

 Ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Τοπικοί Πρόεδροι, απάντησαν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα σε όλα τα ζητήματα της αρμοδιότητάς τους  και στα γενικότερα οργανωτικά, οικονομικά και προγραμματικά θέματα του  Δήμου Κύμης – Αλιβερίου ακούγοντας ταυτόχρονα τα προβλήματα των κατοίκων.

Στην 42η λαϊκή συνέλευση στο Τραχήλι που πραγματοποιήθηκε χθές ο Δήμαρχος διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες ότι δεν θα τολμούσε να επισκευθεί το χωριό, όχι μόνο το επισκέφτηκε αλλά επι μακρόν άκουσε τους κατοίκους και τον πρόεδρο κύριο Σταύρο Σέγκο ενώ τους ενημέρωσε για όλα τα ζητήματα αλλά και για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων παρουσία και των μελών καθώς και του αντιπροέδρου της «Συντονιστικής Επιτροπής αγώνα» κ. Σμπιλίρη Άγγελου. Στην ανάλυση δε του ιστορικού των ενεργειών αναφέρθηκε και σε πρόσωπα τα οποία είχαν υπερθεματίσει για την επιλογή της θέσης στη «Μεγάλη Βόλτα» Παραμεριτών.

Όπως τελικά αποδείχτηκε, ο σημερινός αντιπρόεδρος της «Συντονιστικής Επιτροπής» κ. Άγγελος Σμπιλίρης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε πέρσυ το καλοκαίρι στους Παραμερίτες, πριν την δημόσιοποίηση της θέσης της Μονάδας, παρουσία του Δημάρχου, του Αντιδημάρχου Νίκου Κιούση, της Δημοτικής συμβούλου Γιάννας Καδδίτη και της κυρίας Αμφιτρίτης Σαραφιανού  αυτός είχε διαβεβαιώσει τον Δήμαρχο ότι η πρόταση για την εγκατάσταση της Μονάδας στη Μεγάλη Βόλτα τον βρίσκει απόλυτα σύμφωνο και το μόνο που ζήτησε ήταν μέρος των εργαζομένων στην Μονάδα να είναι από το Τραχήλι.  

Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσαν στη χθεσινή συνέλευση  οι παριστάμενοι στην τότε συνάντηση. Ειδικότερα μάλιστα η κ. Σαραφιανού κάλεσε τον κ. Άγγελο Σμπιλήρη να εξηγήσει  τους λόγους για τους οποίους άλλαξε άποψη, και σήμερα παρουσιάζεται τόσο λάβρος ενάντια στην Δημοτική Αρχή. Εκείνος αντ’αυτού προτίμησε να φυγομαχήσει μετά την γνωστοποίηση της στάσης του στους κατοίκους, οι οποίοι έκπληκτοι άκουγαν τα όσα είχαν συμβεί και τα οποία μέχρι εχθές δεν τα γνώριζαν.

Ο Δήμαρχος έκλεισε την συνέλευση τονίζοντας τα οφέλη του θεσμού των λαϊκών συνελεύσεων για τη δημοτική αρχή και τους κατοίκους δηλώνοντας ότι : «με την ανταλλαγή απόψεων, θέσεων και την ενημέρωση όλων μας κερδισμένος βγαίνει ο τόπος».

Στο επόμενο δεκαήμερο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι συνελεύσεις και στις υπόλοιπες  Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.