Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Έγκλημα το κλείσιμο του εργοστασίου της ηλεκτρομηχανικής Κύμης σε μια περιοχή που μαστίζεται από ανεργία με ποσοστό 80%

Δημοσιεύθηκε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ηλεκτρομηχανική Κύμης ΕΠΕ, ο μοναδικός εργασιακός και οικονομικός πνεύμονας της ευρύτερης περιοχής Κύμης-Αλιβερίου, όπου η ανεργία αγγίζει το ποσοστό του 80%(!) ΚΛΕΙΝΕΙ και πετάει τους εργαζόμενους στον δρόμο, στην ανέχεια, στην φτώχεια, στην ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Είναι παράλογο, σε μια Μεσόγειο που φλέγεται  και όλοι περιμένουν με το δάκτυλο στην σκανδάλη οι υπηρέτες της τρόικας να κλείνουν αμυντικές βιομηχανίες. Ο λόγος για την σύρραξη στην Συρία;;; η χρήση ΧΗΜΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ από τον Άσαντ.

Η ΗΜΚ είναι η μοναδική Αμυντική Βιομηχανία στην Ελλάδα που παράγει στολές ΡΑΔΙΟΒΙΟΧΗΜΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, δηλαδή στολές προστασίας στην χρήση χημικών όπλων, και όμως την ΚΛΕΙΝΟΥΝ.

Πολλά τα ερωτήματα που θέτουν οι εργαζόμενοι:

Μας ανακοίνωσαν ότι η υπαγωγή της ΗΜΚ στον πολιτικό τομέα οφείλεται σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ απόφαση και όχι σε οικονομικούς λόγους. Ποιος  πήρε αυτή την απόφαση;;; Γιατί το δέχτηκαν και δεν αντέδρασαν οι πολιτικοί φορείς του νομού μας;;;;

Γιατί η ΗΜΚ υπάγεται στον πολιτικό τομέα όταν τα προϊόντα που παράγει είναι αμιγώς στρατιωτικά (Κράνη, Αλεξίσφαιρα Γιλέκα, στολές ΡΒΧΠ) και αναφέρονται στην λίστα αμυντικού υλικού βάσει κοινοτικής οδηγίας;;;;

Γιατί η ΗΜΚ υπάγεται στον πολιτικό τομέα όταν είναι εγγεγραμμένη στην  λίστα κατασκευαστών αμυντικού υλικού;;;;

Γιατί δεν ανατίθενται τα 50.000 αλεξίσφαιρα γιλέκα στην ΗΜΚ ενώ υπάρχει κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό εδώ και 2 χρόνια;;;;;;;;

Γιατί δεν ανατίθενται τα 75.000 κράνη που εδώ και 3 χρόνια έχει γίνει τεράστιος αγώνας μόνο όμως από το Σωματείο με συνεχείς καταγγελίες, ανακοινώσεις, αλλεπάλληλες συναντήσεις με Υπουργούς, Βουλευτές, Διοικήσεις;;;;; Δυστυχώς  φτάσαμε στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαμε.          

Τελικά οι δουλειές αυτές θα δοθούν,  μόλις κλείσει η ΗΜΚ, σε «ΙΔΙΩΤΕΣ», σε όλους αυτούς που λυμαίνονται τον χώρο, σε αυτούς που έχουν εργοστάσια φαντάσματα και φέρνουν εισαγωγές από την Κίνα ράβοντας ετικετούλα made in Greece.

Και όλα αυτά στη περιοχή της Κύμης, των 3.500 κατοίκων, χαρακτηρισμένη ως άγονη και μειονεκτική, όπου η λειτουργία του εργοστασίου είναι ζωτικής σημασίας και κινητήριος μοχλός ανάπτυξης.

Βαυκαλίζονται, όμως, όσοι νομίζουν ότι τώρα στα δύσκολα οι εργαζόμενοι θα τα παρατήσουν. Θα παλέψουμε μέχρι εσχάτων για την απρόσκοπτη λειτουργία του εργοστασίου. Εξάλλου, το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειες μας, στην περιοχή μας, στην αξιοπρέπεια μας.              

                                                                             Για το ΔΣ

Η πρόεδρος                                                  Η Γεν.Γραμματέας

                              Μ.Χουλιαρά                                                               Β.Γκατζιώνη