Δήμος Κύμης Αλιβερίου

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΒΑΚ | ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΙΟΥ
Κανονισμός Καθαριότητας
Facebook Page
Blog
Δ.Ε.Υ.Α.Κ.Α.
Ινστιτουτο Παπανικολαου
Πολιτική Προστασία SPOT
Your Europe
Σύνδεσμοι

Βροντερό ΟΧΙ στο κλείσιμο του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου!

Δημοσιεύθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κύμης – Αλιβερίου, η οποία ελήφθη στην συνεδρίαση της 22/01/2014, εκφράζεται η αντίθεση του σώματος στην επικείμενη κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου και στην συγχώνευσή του με το υποθηκοφυλακείο Χαλκίδας.
Οι λόγοι που καθιστούν εντελώς ανυπόστατη την πρόταση για κατάργηση του υποθηκοφυλακείου Αλιβερίου είναι:
1. Το υποθηκοφυλακείο Αλιβερίου εξυπηρετεί μια περιοχή 15.000 κατοίκων, σε μια πόλη που είναι έδρα Δήμου, έδρα Ειρηνοδικείου και οικονομικό κέντρο μιας περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται δέκα δικηγορικά και πέντε συμβολαιογραφικά γραφεία.
2. Είναι αδιανόητο να υπάρξει συγχώνευση δύο υποθηκοφυλακείων (ως όμορων) την στιγμή που μεταξύ τους παρεμβάλλεται το υποθηκοφυλακείο της Ερέτριας. Η άποψη δε ότι, τα δύο υποθηκοφυλακεία (Χαλκίδας και Αλιβερίου), εφάπτονται σε μια ορεινή περιοχή του Τραχηλίου, δεν αντέχει σε κριτική.
3. Στην περίπτωση που η συγχώνευση δεν αποτραπεί, τότε η μόνη λογική λύση είναι να συγχωνευθούν τα υποθηκοφυλακεία Αλιβερίου και Αυλωναρίου διότι: Είναι όμορα, υπάγονται στον ίδιο Δήμο, έχουν την ίδια έδρα Ειρηνοδικείου και στο Αυλωνάρι υπάρχει έτοιμο, υπερσύγχρονο, κτίριο Ειρηνοδικείου (διαθέτει ακόμη και μπάρες για ΑΜΕΑ), το οποίο παραμένει κενό μετά την συγχώνευσή του με το Ειρηνοδικείο Αλιβερίου (από 1/1/2013), οπότε θα αποφευχθεί και η καταβολή μισθώματος.
4. Το επιχείρημα ότι θα δημιουργηθεί ένα κτηματολογικό γραφείο σε κάθε πρωτεύουσα νομού, επίσης καθίσταται ανυπόστατο για δύο λόγους. Α) Η ίδρυση των κτηματολογικών γραφείων έχει ανακοινωθεί για το 2018 και θα αργοπορήσει, καθώς ακόμη δεν έχει προκηρυχθεί καμία κτηματογράφηση για ολόκληρη την Καρυστία. Β) Η ιδιαιτερότητα του Νομού της Εύβοιας επιβάλλει την ίδρυση κτηματολογικού γραφείου στην Καρυστία, κάτι που η πολιτεία έχει αποδεχθεί με την διατήρηση της Δ.Ο.Υ Καρύστου.